lauantai 7. toukokuuta 2016

Marjaisa vohvelikakku




Vohvelikakut ovat viime aikoina näkyneet vahvasti eri somekanavissa ja siitä se ajatus sitten minullakin lähti. Eikä tämä kakku jäänyt viimeiseksi, sillä vohveleista kasattu versio on helppo, rento ja kaunis. Mitä muuta kakulta voi toivoa?

Plussaa on myös se, että kakun valmistaa nopeasti. Taikina sekaisin, neljä vohvelia raudalla muutamassa minuutissa, täytteen sekoitus ja kakun kasaaminen. Vohvelit voi (ja ehkä kannattaakin, että ne jäähtyy kunnolla) tehdä jo hieman aikaisemmin, täytteenkin voi tehdä valmiiksi jääkaappiin, mutta itse kakku kannattaa kasata juuri ennen tarjoilua. Tosin hyvin tämä säilyi jääkaapissa vieraita odotellessa ja kelpasi näemmä seuraavanakin päivänä.



Marjaisa vohvelikakku


Vatkaa 2 kananmunaa ja 1dl sokeria vaahdoksi. Lisää joukkoon 1tl vaniljasokeria, 1tl leivinjauhetta, 2rkl öljyä, ripaus suolaa ja 1dl jauhoja. Paista voisulalla valellulla vohveliraudalla neljä vohvelia. Nosta varovasti talouspaperin päälle jäähtymään (ei päällekkäin).

Valmista täyte: vatkaa 2dl kuohukermaa vaahdoksi. Lisää 200g rahkaa (minulla oli jugurttirahkaa) ja vatkaa sekaisin. Lisää 1/2dl lemon curdia ja pyöräytä vielä vatkaimella. Maista, onko täyte sopivan makeaa. Jos ei, niin lisää vielä lemon curdia makusi mukaan (itse laitoin yhteensä 3/4dl).

Varaa kakkua varten mansikoita, mustikoita ja vadelmia. Levitä kolmen vohvelin päälle keskiosaan ohut kerros vadelmahilloa. Lisää täytettä päälle ja muutamia marjoja. Jätä hillo pois päällimmäisestä kerroksesta. 

Jos haluat, niin koristele kakku vielä tummalla suklaalla. Kiehkuroita saat esim. juustohöylän avulla suklaalevystä vuolemalla. 



2 kommenttia:

  1. Kiva idea, kiitos. Sen sijaan tyylisi kirjoittaa resepti ei minusta ole kiva. Ohjeen ottaminen talteen tarvitsi runsaasti leikkaa-liimaa operaatioita. Lahjahevosenb suuhun ei tietty saisi katsoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Eija palautteesta! On ihan totta, että tyylini on hieman erilainen kuin muilla. Olen myös pohtinut sitä, pitäisikö vaihtaa perinteisempään. Toisaalta otin tämän käyttöön jo heti kun aloitin tämän blogin, sillä en periaatteessa halunnut siihen aikaan keskittyä kovin tarkkoihin resepteihin vaan idea oli toimia ennemminkin inspiraationa. Sinällään tässä tyylissä on se hyvä puoli, ettei tarvitse ruokaa tehdessä kurkkia kahta eri kohtaa: ensin ohjetta ja sitten aineiden määriä eri kohdasta :)

      Poista