sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Helppo suklaakakku juhliin



Ihan unohdin uuden vuoden kakkumme ohjeen. Halusin tehdä jonkun helpon suklaakakun, jossa olisi päällä suklaaganachea ja kermavaahtoa. Tarkoitus oli vielä kostuttaa kakku esimerkiksi jollakin alkoholilla, mutta sen sijaan unohdin koko kostuttamisen. Noh, pärjättiin kyllä ilmankin ja hyvää oli, mutta seuraavalla kerralla kokeilen rommia tai vaikka kahvia.

Tällä ohjeella tulee pieni kakku, 16cm halkaisijaltaan. Isompaan versioon kannattaa tuplata määrät.



Helppo suklaakakku

100 g voita
100g tummaa suklaata
2 kananmunaa
1 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta

1 dl kermaa
100 g tummaa suklaata
1,5 rkl voita
kermavaahtoa ja kaakaojauhetta koristeluun

Laita kattilaan voi ja tumma suklaa. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes suklaa on sulanut voin sekaan. Jäähdytä.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaaseos. Sekoita toisessa astiassa vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot kakkutaikinan sekaan. Vuoraa irtopohjavuoka (16cm) leivinpaperilla pohjasta ja sivuilta. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 30-35min (isompaa kakkua pidempään). Laita leivinpaperin pala kakun päälle, mikäli pinta alkaa näyttää liian tummalle. Jäähdytä kakku irtopohjavuoassa.

Valmista ganache: laita kattilaan kerma ja tumma suklaata rouhittuna. Kuumenna ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Nosta kattila levyltä ja lisää voi. Sekoita ja anna jäähtyä.

(Ennen ganachen lisäämistä kakun päälle voit kostuttaa kakun haluamallasi tavalla.)

Kaada ganache kakun päälle (kakku on edelleen irtopohjavuoassa) ja nosta kakku jääkaappiin. Anna tekeytyä yön yli. Poista kakku vuoasta ja lisää kermavaahtoa päälle juuri ennen tarjoilua.



6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Nanna! Tuo kermavaahdon lätkiminen kruunaa aina kaiken :)

      Poista
  2. Onpas nätti! Mitä jauhoa käytit? Voisin koittaa tätä gluteenittomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! Vehnäjauhoja käytin, pitääkin lisätä se tuohon ;)

      Poista
  3. Tosi hauska idea tämä kuorrutus suoraan vuokaan kakun päälle! Kumma ettei ole koskaan tullut edes ajatelleeksi tällaista vaihtoehtoa :) Tämäkin resepti olisi varmasti toteutettavissa maidottomasti, pitää kokeilla!

    annekatariina.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Juu en ole minäkään tähän mennessä koskaan lisännyt kurrutetta kakun ollessa vielä vuoassa. Mutta toimi kyllä kivasti, kun reunoille tuli vain hyvin ohut kerros eikä selkeitä valumajälkiä. Varmasti maidottomanakin onnistuu :)

      Poista