sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Wonton-nuudelikeitto, pikaversioJäi sitten tämä keitto-ohje julkaisematta, vaikka taisin lupailla heti dumplings-postauksen perään. Eli muutamia herkkunyyttejä jäi yli, joten seuraavana päivänä teimme pikaisen keiton (lopuista wonton-arkeista tulikin sitten hyviä ravioleja). Autenttisissa nuudelikeitoissa lientä on keitetty pitkään ja hartaasti ja se on täynnä makuja. Meillä liemi oli pikainen, eikä raaka-aineitakaan ollut toivottavia määriä. Mutta ihan hyvää tuli näin arkikeitoksi!

Wonton-nuudelikeitto


Aloita valmistamalla pikaliemi: kuutioi 1 salottisipuli ja paloittele 2 valkosipulinynttä ja pieni pätkä inkivääriä. Kuumenna kattilassa 9dl vettä ja lisää 2 kanaliemikuutiota (tai fondia). Lisää sipulit ja inkiväärit ja anna kiehua noin 15min. Siivilöi liemi.

Leikkaa liemen kiehuessa kiinankaalta suikaleiksi (n. 2dl) ja pilko yksi kevätsipuli varsineen. Valmistele noin kourallinen (metsä)sieniä ja saman verran ituja. Kun liemi on siivilöity, lisää siihen kiinankaalit ja anna kiehua hetki. Lisää sitten sienet ja anna taas kiehua pieni hetki. Lisää yksi kerä vermiselliä ja kun se on pehmennyt, lisää kevätsipulit, idut ja 6-8 dumplingsia (kypsää). 

Anna keiton ja dumplingsien kuumentua ja nosta sitten pois liedeltä. Tarjoile chilin ja tumman soijakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti