maanantai 19. tammikuuta 2015

Santa Fe -kanasalaatti


Vuosi sitten näihin aikoihin tallailimme Chicagon katuja ja söimme mm. hotelliamme vastapäätä olleessa ketjupanimoravintola Rock Bottomissa. Amerikkalaisten annoskokoon tottuneena päätimme tilata yhden annoksen ribsejä puoliksi, mutta sitten mieleeni tuli tilata myös lisänä yksi salaattiannos. Huti tuli sen suhteen, että olisimme jaksaneet moisen määrän ruokaa syödä, mutta hyvää kyllä oli.

Salaatti oli meksiko- ja ranch-henkinen Santa Fe -nimeä kantava kanasalaatti ja vaikka amerikkalaiset ribsit jättävät varjoonsa monet muut ruokalajit, niin tuhti mutta rapea salaattikin jäi mieleen. Tässä omassa versiossani nachot ovat siirtyneet kanojen panerointiin ja jalapenot puuttuvat (samoin muistaakseni cheddar-juusto), mutta lopputulos on hyvin samanhenkinen ja ainakin todella herkullinen.


Ranch-salaatinkastike

Purista pieneen kulhoon yhden limetin mehu ja sekoita siihen pieni purkillinen smetanaa. Mausta kastike 1tl kuivatulla tillillä, 3/4tl valkosipulijauheella, 1tl sokerilla ja 1/2tl suolalla. Anna tekeytyä jääkaapissa.

Santa Fe -kanasalaatti kahdelle

Ripottele kahden tai kolmen kanafileen päälle suolaa ja jätä odottamaan. Leikkaa pieni jäävuorisalaatti suurehkoihksi paloiksi ja nosta kulhoon. Laske kulhoon reilusti kylmää vettä ja anna salaatin rapeutua kokoamiseen saakka.

Laita pakastepussiin muutama kourallinen nachoja ja rutistele käsin tai esim. kaulimen avulla muruiksi ja siirrä lautaselle. Riko yksi kananmuna toiselle lautaselle ja vatkaa kevyesti. Kuumenna pannulla reilu loraus öljyä. Kierittele kanafile ensin munassa ja sitten nachomuruissa ja nosta pannulle. Paista rapea kuori pintaan molemmin puolin ja nosta uunivuokaan. Kypsennä kanoja vielä 200-asteisessa uunissa n. 10min tai kunnes ovat sisältä kypsiä.

Lohko limetti. Kuori ja lohko yksi iso avokado ja purista päälle hieman limetin mehua ja säästä loput limetinlohkot salaattiin. Poista sisus yhdestä tai kahdesta tomaatista ja lohko. Leikkaa yksi kevätsipuli varsineen pieniksi paloiksi ja silppua hieman korianteria.

Kokoa salaatti: Valuta jäävuorisalaatti ja laita isolle tarjoilulautaselle alimmaiseksi. Lisää sen päälle 1dl maissia ja 1dl mustapapuja (valutettuja ja huuhdeltuja). Lisää avokadot, tomaatit ja kevätsipuli ja tiputtele salaatin päälle kastiketta. Leikkaa kanafilet muutamaan palaan ja asettele salaatin päälle. Koristele korianterilla ja limetin lohkoilla.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti