keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Raspberry Cheesecake BitesElokuiset puutarhajuhlat ovat enää vain muisto häähumusta, kun joulu kolkuttelee jo ovella. Mutta arvatkaas mitä, vielä on nämä ihanat pienet vadelmajuustokakkuset julkaisematta! Toimii muuten todella hyvin isommissa juhlissa, sillä nämä kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä (maku paranee jääkaapissa) ja näitä on helppo syödä käsin ja seisaaltaan, toisin kuin isommat kakkupalat.

Ja miksi ei tällaiset söpöt, punaisella vadelmakastikkeella koristellut suupalat olisi aika kivoja myös joulupöydässä. Mallia näihin herkkupaloihin on otettu täältä

Raspberry Cheesecake Bites

Pohjat: Murskaa digestive-keksejä hienoksi muruksi 3dl verran. Lisää murujen sekaan 2,5rkl sokeria ja 3,5rkl sulatettua voita ja sekoita. Laita muffinssi- tai minimuffinssipannuun paperivuoat (tästä määrästä tulee noin 32 tavallisen kokoista tai noin 50 pienempää juustokakkua). Lisää jokaisen vuoan pohjalle lusikallinen muruja ja painele tiiviiksi pohjaksi. Itse käytin tässä apuna pientä puunuijaa.

Vadelmakastike: Sekoita sauvasekoittimen avulla 2dl vadelmia ja 2rkl sokeria kastikkeeksi ja siivilöi tasaiseksi.

Täyte: Notkista sähkövatkaimella 400g Philadelphia-juustoa. Lisää 1,5dl sokeria ja vatkaa kunnes täyte on tasaista. Mausta ripauksella suolaa ja 0,5tl vaniljasokeria. Lisää vielä 2 kananmunaa yksitellen, koko ajan vatkaten. 

Paista pohjia 150-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia (pienempiä hieman lyhyemmän ajan). Lisää sen jälkeen jokaisen pohjan päälle juustotäytettä niin, että vuoka ei täyty kokonaan (täyte kohoaa uunissa). Tiputa täytteen päälle 2-3 pisaraa vadelmakastiketta eri kohtiin ja muotoile cocktailtikun kanssa marmorikuvioksi.

Paista uunissa niin pitkään, kunnes täyte on hyytynyt. Normaalikokoisilla paistaminen kestää noin 20min ja pienemmillä hieman vähemmän. Tarkkaile ettei pinta pääse juurikaan ruskistumaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti