torstai 6. marraskuuta 2014

Intialainen kikhernepataSingaporen ja Balin reissulla minuun iski taas aasialaisen ruuan buumi. Olkoonkin, että se on jäänyt itselläni muutaman vuoden ajan hieman paitsiolle kotikeittiössä. Nyt se on tehnyt paluun ja himoitsen yhtä lailla vanhoja tuttuja ruokia Thaimaan ajoilta kuin Singaporen ja Balin herkkuja, niin intialaista ruokaa kuin sushiakin. 

Olenkin viime aikoina tehnyt useita erilaisia Aasia-henkisiä ruokia ja ne ovat kertyneet blogin luonnoksiin odottamaan kirjoitusvaihetta. Aletaan purkamaan sumaa tästä helposta ja arkisesta kasvisruuasta. Intiasta saa parasta kasvisruokaa ikinä ja sitä voi vain yrittää matkia kotona. Hyvää tämäkin on, jos ei Intiaan asti pääse ihan joka mielitekoon!

Intialainen kikhernepata

Paloittele neljä tomaattia, kaksi banaanisalottisipulia ja yksi vihreä paprika pieniksi kuutioiksi. Raasta 2cm pätkä inkivääriä ja yksi yksikyntinen valkosipuli.

Sekoita 3dl vettä, 0,5dl tomaattipyrettä, 1tl suolaa ja 1rkl ruskeaa sokeria. Sekoita joukkoon oma intialainen mausteseoksesi (1,5rkl) tai käytä jotain valmista, esim. masalaa. Laita maustekastike, kaikki kasvikset sekä 2dl pikakikherneitä uunipataan.

Kypsennä 225-asteisessa uunissa kannen alla noin 45 minuuttia. Syö riisin, korianterin ja ranskankerman kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti