keskiviikko 27. elokuuta 2014

Hääjuhlintaa LasaretissaViime viikonloppuna sanoimme toisillemme tahdon, ja pitihän sitä juhlistaa hyvän ruuan merkeissä. Olimme varanneet hääjuhlapaikaksemme Lasaretin Merikoskisalin jo vuosi aikaisemmin, sillä halusimme ehdottomasti mennä naimisiin elokuun pimenevässä kesäillassa.

Lasaretin miljöö on ihastuttava vanha sotilassairaala ja Merikoskisali on pieni, punatiilinen siipiosa suuren piipun juurella. Salin rosoiset tiiliseinät ja valtava tumma takka puhuttelivat meitä loft-henkisyydellään ja omat juhlakoristelumme toivat tilaan pientä hienostuneisuutta. Ripustimme seinälle juhlavalot ja kaksi pitkää pöytää sekä takka täytettiin kynttilöillä ja ruusuilla.

Ruoka oli luonnollisestikin pääasia juhlissamme. Lasaretilla oli muutama valmis menuvaihtoehto sekä buffetille että pöytiintarjoiluun. Me valitsimme vielä elokuun ajan voimassa olleen kesämenubuffetin ja siihen kuului:

Savusiikapiirasta
Raparperissä haudutettuja ahvenfileitä
Timjamimarinoitua karitsan paahtopaistia
Rapu-hunajamelonisalaattia
Tomaatti-mozzarellasalaattia ja kesäkurpitsapestoa
Kylmää kurkku-avocadokeittoa
Perunarieskaa ja leipää

Haudutettua häränrintaa
Kantarellikastiketta
Uusia perunoita

Basilikapannacottaa ja marinoituja mansikoitaRuoka oli todella hyvää ja olimme tyytyväisiä valintaamme. Itse tykkäsin eniten ahvenfileistä, rapusalaatista sekä pannacotasta. Halusin perinteisen hääkakun sijaan jälkiruuan ja basilikapannacotta mansikoiden kera kuulosti herkulliselle ja raikkaalle. Ja sitä se olikin, tai oikeastaan vielä parempaa! Pannacotta oli todella pehmeää ja maistui hienostuneesti basilikalle, ei yhtään liikaa. Ja marinoidut mansikat kruunasi koko jutun. Asettelimme pannacotan päälle vanhempieni yli 30 vuotta vanhan hääkoristeen, joten jossain mielessä tämä oli meidän hääkakku. Yksi syy juhlapaikkavalintaamme oli myös yöpymismahdollisuus, sillä mikä sen kätevämpää kuin juhlien jälkeen nousta hissillä ylös hotellihuoneisiin ja saada seuraavana aamuna vielä paikallisia ja kotimaisia tuotteita suosivan aamupalan. Myös vieraamme pitivät siitä, että vihki-, juhla- ja majoituspaikka oli sama. Jos pientä vesisadetta illansuussa ei lasketa mukaan, niin häämme olivat suorastaan täydelliset ja juuri sellaiset kuin toivoimmekin!


22 kommenttia:

 1. Paljon paljon onnea teille molemmille! Teidän juhlissa on kyllä ollut aivan ihanat tarjoilut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Olimme kyllä tyytyväisiä tarjoiluihin, voi kun saisin uusintakierroksen ;)

   Poista
 2. Oi! Kauniit, huomaavaiset ja näköisenne juhlat - onnittelut teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Olen ihan samaa mieltä, ne oli juuri meidän näköiset juhlat! :)

   Poista
 3. Oikein paljon onnea naimisiinmenon johdosta!! Ihana juhlapaikka ja ihanat tarjoilut! <3
  Meilläkin tulee reilun viikon päästä vuosi siitä kun menimme naimisiin. Äkkiä se aika rientää, mutta ainakin näin vuoden jälkeen voin sanoa, että edelleen minulla on maailman ihanin mies! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nanne! Minäkin veikkaan, että minulla on edelleen vuoden päästä maailman paras mies ;) Ja onnittelut tulevan ensimmäisen hääpäivän johdosta, onko se nyt pumpuli- vai paperihääpäivä? :)

   Poista
 4. Onnittelut Hääparille! Kauniit, ihanat juhlat piditte! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna! Meillä oli kyllä ihanaa koko päivä <3

   Poista
 5. Kiitos Heidi kuvamateriaalista ja palautteestasi, ne motivoivat henkilökuntaa erittäin paljon, niitä ei voi rahalla korvata
  Anna Paakkari, Hotellinjohtaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentista Anna! Palaute on aina tärkeää ja mielelläni annan myös hyvää palautetta, sillä tiedän itsekin, kuinka se motivoi töissä. Asiakaspalvelu on välillä rankkaa, joten hyviä hetkiä ei voi korostaa liikaa :)

   Poista
 6. Ooo paljon paljon onnea! :)

  VastaaPoista
 7. Lämpimät onnittelut! :) Ihanan kuulloinen menu!

  VastaaPoista
 8. Oikein paljon onnea! :) Täällä vietetään ensimmäistä hääpäivää reilun viikon kuluttua. Herkullisen kuuloinen ja ennen kaikkea näköinen menu, todella kauniisti laitettu kaikki esiin. Ja kyllä se vain on ruoka mikä ihmisillä yleensä juhlista jää mieleen (joko hyvässä tai pahassa). Oma hääpäivä oli täydellinen ja eniten meidän vierailta on häiden jälkeen tullut positiivista palautetta hyvästä ruoasta (ja papin puheesta). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja hyvää ensimmäistä hääpäivää teille! Mulla on jäänyt kaikista häistä parhaiten mieleen juuri ruoka, joten oli aika luonteva valinta nostaa se hääsuunnittelussa tärkeimmälle sijalle. Onneksi saimme sekä hyvän ruuan että ihanan paikan!

   Poista
 9. Sydämelliset onnittelut tuoreelle avioparille!

  VastaaPoista