sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Banana Bread eli banaanikakku


Banana bread eli ainakin näin suomalaiseen makuun ennemminkin kakku kuin leipä on aika kätevä tapa käyttää ylikypsiä banaaneja. Aitoon amerikkalaiseen versioon nähden vähensin aika lailla sokeria, sillä banaanit tuovat kakkuun kivasti makeutta.

Autenttiseen banana bread kokemukseen päästäkseen kannattaa vähintäänkin tuplata sokerin määrä sekä paahtaa leipäviipaleet ja sipaista päälle vielä voita. Minä söin herkullista kakkua sen sijaan sormin murustelemalla.

Banana Bread


Vatkaa 100g pehmeää voita ja 1dl fariinisokeria vaahdoksi. Lisää 1 kananmuna ja vatkaa hetki. Muussaa kaksi isoa kypsää banaania mössöksi ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin. Lisää taikinaan 1tl soodaa, ripaus suolaa ja 3dl jauhoja.

Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40min ja kokeile tikulla onko kakku kypsä (irtoaa myös helposti vuoasta).


4 kommenttia:

  1. Kiitos, tämä ratkaisee meidän banaanipulman. Taidan lisätä vielä purkkitoffeen jämät kakkuvuokaan pudottelemalla, katsotaan mitä tulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banaanipulmia tulee aina silloin tällöin eteen. Toffeen lisääminen kuulostaa hyvälle! :)

      Poista
    2. Valmis! Ja tulipa hyvää. Laitoi purkista toffeeta / kinuskia kaksi raitaa pitkittäin kakun päälle ja painelin vähän kakun sisään. Fariinisokeria ei ollut, mutta toimi tavallisellakin. Kiitos hyvästä ohjeesta!

      Poista
    3. Vau, sinä pistit ihan oikeasti toimeksi :) Kiitos vinkistä, pitääpä itsekin kokeilla joskus toffee-terästyksellä!

      Poista