tiistai 29. huhtikuuta 2014

Amerikkalainen perunasalaatti (ja vuohenjuustoisia sieniä grillissä)



Lupailin eilen amerikkalaisen perunasalaatin ohjeen ja tässäpä se tulee, olkaa hyvät!

Perunasalaatti kuuluu suomalaiseen vappuun (ja muutamaan muuhunkin juhlaan) samalla lailla kuin munkit ja sima. Astetta ruokaisampaa perunasalaattia saa lisäämällä siihen pekonia. Me söimme perunasalaatin kanssa grillattuja herkkusieniä, joiden sisällä oli pehmeää vuohenjuustoa ja päällä mustapippuria ja lehtipersiljaa. Oli muuten hieno grillaussää viikonloppuna!



Amerikkalainen perunasalaatti: Keitä 1,5kg kiinteitä perunoita jo edellisenä päivänä. Kuori ja paloittele perunat. Pilko yksi punasipuli. Paista pannulle paketillinen pekonia jokainen siivu kokonaisena. Nosta pekonit valumaan talouspaperin päälle ja jäähdytä. Murustele palasiksi.

Sekoita kastike: 1 rasia kermaviiliä, 4rkl majoneesia, 1rkl sokeria, 1tl suolaa, 1,5tl paprikajauhetta, 1,5tl sinappia (kokojyvä tai tavallista tai vaikka molempia), kaksi raastettua valkosipulinkynttä ja kunnon rouhaisu mustapippuria

Sekoita salaatin kaikki ainekset ja maista onko suolaa tarpeeksi (perunalisäkkeissä pitää aina olla tarpeeksi suolaa!). Silppua lehtipersiljaa ja lisää salaatin päälle. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti