sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Cheese fries eli juustoranut


Teen tätä nykyä tosi harvoin pakasteranskalaisia, koska oikeiden ranskalaisten teko on helppoa ja lopputulos jotain ihan muuta kuin pakastimesta otettua. Mutta aina ei jaksa. Sitten keksin, että hätätapauksessa pakasteranskalaiset voi kypsentää öljyssä siinä missä itse omin kätösin leikatut. Ja jos päälle kippaa juustokastikkeen, niin kyseessä on jo Shake Shackin tyyliä hipovat juustoranut! Ei tietenkään ihan yhtä hyvät, mutta kelpaa.

Juustokastike: Lämmitä kattilassa kermaa ja lisää siihen erilaisia juustoja, esimerkiksi jääkaapin jämiä. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan ja nosta jäähtymään. Sekoittele välillä.

Ranskalaiset: Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa 1l paistoöljyä noin 160-asteiseksi. Kasaa friteeraussiivilään pari kourallista pakasteranskalaisia ja laske paistumaan. Ranskalaiset ovat valmiita, kun ne ovat hieman ruskeita ja rapeita ja nousevat pintaan. 

Suolaa ranskalaiset ja kaada juustokastike päälle.

2 kommenttia:

  1. En ole varmaan ikinä maistanut juustoranskiksia, mutta tuntuu, että olen selvästi missanut jotain. Täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ainakin joskus kokeilla, saa kivaa vaihtelua perinteisiin ranskalaisiin :)

      Poista