tiistai 7. tammikuuta 2014

Täyteläinen chorizo-lasagne


Bongasin viimeisimmästä Image-lehdstä chorizo-lasagnen ohjeen ja koska meillä oli pullo espanjalaista tuliaispunaviiniä odottelemassa sopivaa aukaisuhetkeä, päätin tehdä todella pitkästä aikaa lasagnea. Katoin ohjeesta idean ja toteutin oman jääkaappini ja makuni mukaan. 

En halunnut syödä lasagnea päivätolkulla, joten tein sitä vain neljän hengen annoksen. Se oli sinällään virhe, sillä söimme ekalla kerralla yli puolet ja lasagne tekeytyy kivasti jääkaapissa, joten seuraavana päivänä jouduimme suorastaan nuolemaan lautaset, jotta lasagnen nälkä olisi tyydyttynyt. Tämä oli nimittäin erittäin hyvää lasagnea.


Täyteläinen chorizo-lasagne


Tee tomaattikastike. Silppua 1 sipuli, raasta 3 valkosipulinkynttä ja halkaise kourallinen kirsikkatomaatteja. Lämmitä pannulla hieman öljyä ja kuullota sipulit. Lisää 100g chorizoa (kuutioina tai pieninä paloina) ja kääntele hetki. Lisää vielä kirsikkatomaatit ja kypsennä muutama minuutti.

Kaada pannulle 1dl punaviiniä, 400g tomaattumurskaa ja 2rkl tomaattipyrettä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilihiutaleilla maun mukaan. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10-15min ja nosta jäähtymään. Revi kastikkeen sekaan kourallinen basilikaa.

Tee seuraavaksi juustokastike. Raasta 150g manchegoa. Lämmitä kattilassa 50g voita ja lisää 0,5dl jauhoja. Kypsennä hetki ja lisää yhteensä 5dl täysmaitoa pienissä erissä, koko ajan sekoittaen vispilällä. Kuumenna kastike ja kun se alkaa kiehua, lisää 2/3 juustoraasteesta. Anna juuston sulaa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kokoa lasagne. Voitele uunivuoka ja lisää sen pohjalle hieman tomaatti- ja juustokastiketta. Asettele päälle kerros lasagnelevyjä (omaan vuokaani mahtui vain kaksi per kerros). Toista muutaman kerran ja jätä päällimmäiseksi ohut kerros molempia kastikkeita. Levitä päälle loput juustoraasteesta.

Paista lasagnea 200-asteisessa uunissa 30-40min. Anna vetäytyä uunista ottamisen jälkeen noin 15min. Koristele rukolalla.

17 kommenttia:

  1. Homma selevä! Tätä on tehtävä ensi tilassa. Meillä on odottamassa kaapissa Hella & Herkku -putiikista (Hki) ostettuja, superhyviä lasagnelevyjä. Ja punkkua, tietenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä just sopivaa talvisen(?) viikonlopun ruokaa! Oij, mäkin haluan superhyviä lasagnelevyjä! Jospa pääsis jokus Helsingissä pyörähtää jos ei täältä saa :)

      Poista
  2. Maistuis mullekin! Kaapissa lahjaksi saatu hyvä punaviini, nyt vaan chorizoja ostamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, yksi tärkeimmistä raaka-aineista on siis jo hankittu :) Punaviini tekee kyllä kivan maun! Tosin alkuperäisestä ohjeessa oli valkkaria, joten kaipa sekin toimisi :)

      Poista
  3. Oh my god, nyt on kyllä herkullisen kuuloinen resepti :p Pitääpi kokeilla, jahka ensin on vedetty hetki joulun jälkeistä kevyempää linjaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täälläkin pitää nyt alkaa vetämään vähän enemmän salaattilinjaa, ainakin hetkeksi ;) Onneksi ehdin hyödyntämään vielä viimeisetkin pyhät herkutteluun!

      Poista
  4. Uuh, tämä ei voi olla huonoa, menee heti kokeiluun jahka alkaa "kevyempi kausi" tökkimään ja kalaruoat uiskentelemaan väljemmille vesille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, minun kevyempi kausi alkaa varmaan vasta helmikuussa, kun tässä tammikuussa on vielä pari viikkoa mässäilyä edessä talviloman myötä :)

      Poista
  5. kokeilin tätä siskon kanssa, ja kun mies tuli koulusta kotiin, oli lasagne kerralla syöty! :) tein omani gluteenittomasta lasagnelevystä ja koska manchego on vuohenmaitojuustoa, oli se myös laktoositon. tosi herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voin kyllä kuvitella, että ei ole riittänyt enää myöhemmälle. Mekin melkein syötiin kerralla kahdestaan koko vuoka, kun oli niin hyvää :)

      Poista
  6. Jos tekee isoon vuokaan kandee varmaan laittaa kaikki aineet tuplana? Tämä ohje kuulostaa aivan ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kannattaa tuplata :) Eikä lasagnea voi olla koskaan liikaa, sehän vain paranee oltuaan muutaman päivän jääkaapissa ;)

      Poista
  7. Ongelma: Mitä laittaa punaviinin tilalle/onko sen käyttämine välttämätöntä? Itse en viinejä juo, joten kotoa ei löydy viiniä valmiina ja ei jaksaisi suunnata alkoon vain tämän takia... ideoita otetaan vastaan. Välillä olen kyllä alkosta ostanut niitä pieniä pulloja joilla olen tehnyt punaviinikastiketta tms., mutta jos on hyviä idoita millä korvata punaviini/voiko sen jättää popois niin aina parempi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Punaviinin käyttäminen ei ole välttämätöntä, se tuo vaan kivan täyteläisemmän maun. Punaviinin sijasta voisi laittaa vaikka pienen määrän tummaa balsamicoa (ensin vaikka 0,5rkl ja sitten maistaa, että tarvitseeko lisää). Mutta ilmankin varmasti pärjää, tässä on niin paljon muitakin herkullisia elementtejä :)

      Poista
    2. Kiitokset vinkistä, taidan siis kokeilla ensin ihan ilman mitään (sillä balsamicoakaan ei löydy kaapista eikä sitä tule itsellä käytettyä) :D

      Poista
    3. Jep, tuli todella makoisaa ihan ilman punaviiniäkin! Kiitokset hyvästä reseptistä!

      Poista
    4. Jee, hieno juttu! Ja kiitos tiedosta, auttaa varmasti muitakin :)

      Poista