lauantai 11. tammikuuta 2014

Mieletön kukkakaalicurry



Viime viikonloppuna herkuteltiin muullakin kuin täyteläisellä chorizo-lasagnella. Kaapissa oli yksi hieman vajaa kukkakaali ja päätin tehdä siitä liskkkeen intialaiselle ruualle. Tarjolla oli myös kanaa masala ja tupla-annos raitaa, niin hyvää se on!

Curry eli mausteseos on intialaisen keittiön perusjuttuja ja jokaisella kokilla on oma, salainen currynsa. Ajattelin aluksi, että katson jonkun mausteseoksen ohjeen intialaisesta keittokirjasta, mutta sitten päätin yksinkertaisesti avata maustekaapin ja improvisoida oman fiiliksen mukaan. Ja kas, siitähän tuli todella tasapainoinen curry!

Muutenkin tämä ruoka oli varsinainen yllättäjä, sekä tuoksu että maku oli mielettömän hyvä! Tätä voi syödä muidenkin ruokien lisukkeena tai ihan sellaisenaan (tai riisin, raitan ja/tai naanleivän kera).

Kukkakaalicurry

0,5 tl jeeraa
0,5 tl jauhettuja korianterin siemeniä
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl inkiväärijauhetta
0,5 tl sitruunaruohojauhetta
0,5 tl mustia sinapinsiemeniä
1 tl sokeria
chiliä maun mukaan

2 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
1 kevätsipuli
1 tomaatti
1 pieni kukkakaali
2 rkl tomaattipyreetä
suolaa
öljyä/voita paistamiseen

Sekoita mausteet pienessä kulhossa. Pilko sipulit ja tomaatti. Paloittele kukkakaali ja keitä sitä 5 minuuttia. Valuta.

Kuumenna pannulla öljyä tai voita (n. 1,5 rkl) ja kaada mausteet pannulle. Pyörittele, kunnes mausteiden tuoksu leviää. Lisää sipulit ja tomaatit ja kuullota niitä hetki. Lisää kukkakaali ja sekoita hyvin. Paista hetki ja lisää sitten tomaattipyree ja suola. Paista vielä noin minuutti.



14 kommenttia:

  1. Oioi, jopas näyttää ja kuulostaa hyvältä! Intialainen ruoka on yksi lemppareistani ja sitä tuleekin kokattua melko usein (lähes viikoittain). :)

    http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intialainen ruoka on aina mielettömän hyvää, joten mietin taas viimeksi, että miksi itse kokkaan sitä suhteellisen harvoin! Pitääpä vähän tsempata jatkossa :)

      Poista
  2. Nyt tuli curryn himo :) Täytyy laittaa resetpi muistiin inspiraatioksi. Itselläni ei tule näitä intialaisia juuri tehtyä vaikka intialainen ravintola onkin suosikkejani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intialaiset ruuat on yleensä helppoja tehdä (siis mitä minulla on kokemusta), joten sopisi hyvin ihan arkiruuaksikin. Ja omaa mausteseostaan voi tehdä isomman erän kerralla ja käyttää sitä sitten nopeasti ja helposti mihin tahansa :)

      Poista
  3. Nami. Kukkakaalicurry on kyllä herkkua, en ole tosin koskaan itse sitä tehnyt, pitäisipä kokeilla seuraavan currykokkaustuokion yhteydessä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, tosi hyvää kasvisruokaa! Ja tässä sitä taas huomaa, miten mausteet saa ihmeitä aikaan :)

      Poista
  4. Kuullostaa maukkaalta! Intialaiset kasvisruoat ovat ihania. :)

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa taivaalliselta, tätä täytyy testata seuraavan kerran, kun makuhermot vaatii intialaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Maistui ainakin meidän ruokapöydässä erinomaisesti :)

      Poista
  6. Juma, mikä mausteseos!
    Itse en ole ikinä tehnyt omaa curry-seosta, vaan tyytynyt aina valmiisiin kaupanhyllyltä löytyviin seoksiin.
    Tätä pitää kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, kertakokeilulla ihan nappisekoitus! Aloittelijan tuuria ehkä :) Oli jännä kokeilla omaa sekoitusta, sillä minäkin käytän yleensä valmiita tai ainakin ohjeen mukaan sekoitettuja.

      Poista
  7. Tänään sitten tekaisin curryn, slurpsis! Kukkakaalicurryn sijaan siitä tulikin Linssi-parsakaali-peruna -curry :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvälle! Minulla olisi kaapissa muutama desi jämälinssejä, ehkäpä niistäkin tulee vielä intialaista jossain vaiheessa... :)

      Poista