sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Perulainen sandwich



Kerroin aikaisemmin perulaisesta food truckista, jonka kyydistä ostimme herkulliset sandwichit San Franciscossa. Lihalla täytettyjen sämpylöiden juju oli Inca-kolasta tehty kastike ja lihan kypsentäminen kolajuoman kyljessä. Inca-kola maistui banaanimaiselle ja se oli keltaista. Siksipä yritimme etsiä kotiversiota varten banaanilimpparia, mutta emme löytäneet. Käytimme siis normaalia kolaa, makeuttahan sekin tuo samalla tavalla.

Liha: Kaada uunipadan pohjalle tölkillinen kokista, 0,5dl soijakastiketta ja 2rkl hickory bbq-kastiketta ja sekoita. Lisää pataan noin 600g porsaan kassleria (kokonaisena palana tai muutamaan palaan paloiteltuna, itsellä oli neljässä osassa).

Paista lihaa 180-asteisessa uunissa muutaman tunnin ajan (reilu kaksi tuntia on minimi, mutta sitä parempaa tulee, mitä pidempään liha on uunissa). Paista aluksi ilman kantta ja lisää kansi kun lihan pinta on hieman ruskistunut. 

Kun liha on tarpeeksi kypsää, revi se suikaleiksi (pulled porkin tyyliin, mutta lihan ei tarvitse olla ihan pientä silppua). Mitä kypsempää lihaa, sitä helpommin/pienemmäksi liha hajoaa. Ota lientä talteen 2dl ja jätä loput lihan sekaan.

Kolakastike: Pieni yksi banaanisalottisipuli ja raasta kaksi valkosipulinkynttä. Kuumenna kattilassa hieman öljyä ja kuullota sipulit nopeasti. Kaada kattilaan 2dl lihan lientä, 2dl kokista, 1rkl worchesterkastiketta ja muutama ruokalusikallinen tomaattipyrettä. Mausta suolalla ja cayennepippurilla maun mukaan.

Keitä kastiketta kasaan noin 20min ja jäähdytä hetki.

Sandwichien muihin täytteisiin kuuluu olennaisesti punakaalista tehty kirkaskastikkeinen coleslaw ja sipsit. Meidän versioissa oli lisäksi korianteria ja majoneesia.

4 kommenttia:

  1. Just vetäisin massun täyteen ruokaa, mutta tämä kuva sai ruokahalun hereille uusiksi! Jos tällaista olisi tarjolla köökissä, niin joutuisin ehkä haukkaamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällainen suolaisen ja makean yhdistelmä sopii kyllä mun makuun tosi hyvin :) Olisi hauska testata tämä vielä joskus ihan oikealla Inca-kolalla!

      Poista
  2. Aika hyvältä kuullostaa. Tuli nälkä.

    VastaaPoista