torstai 7. marraskuuta 2013

Lammas-kaalikeittoIhana, syksyinen lammas-kaalikeitto on jäänyt roikkumaan postauksissa luvattoman pitkäksi aikaa. Kaalikeitto on ehkä maailman rumimpien ruokien joukossa, kuten kaikki pitkään haudutettavat kaaliruoat, mutta mielettömän hyvää se ainakin on. Käytin keittoon varhaiskaalta ja savojinkaalta, mutta muutkin kaalit sopii varmasti hyvin.
 
Lammas-kaalikeitto: Kuumenna kattilassa 1l vettä ja mausta se 1,5tl suolalla, kolmella laakerinlehdellä ja 15 maustepippurilla. Lisää kiehuvaan liemeen lampaanlihat. Itselläni oli noin 500g luullista lampaan keittolihaa. Keitä hiljalleen 2,5h. Ja nosta sivuun.
 
Pilko yksi makea sipuli ja10cm pätkä purjoa sekä suikaloi noin 500g kaalta (itse käytin varhaiskaalta ja savojinkaalta). Lämmitä kattilassa 2rkl voita ja kuullota sipuli ja purjo. Lisää kaalit ja kuullota nekin. Lisää kattilaan 5dl vettä ja muutama ripaus kuivattua timjamia. Keitä kunnes kaalit ovat kypsyneet.
 
Yhdistä liha- ja kaalikeitto (voit siivilöidä lihakeiton liemen) ja anna tekeytyä vielä hetki yhdessä. Silppua keiton päälle tuoretta persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti