lauantai 21. syyskuuta 2013

Aura-korvasienipiirakka


Olen ollut aikuisiällä vain kerran sienestämässä ja se oli korvasienimetsässä. En löytänyt yhtään. Pahuksen sienet olivat niin maaston värisiä, etten huomannut niitä ollenkaan (tai sitten haaveilin liikaa). Nämä sienet ovat äitin ja isän keräämiä ja käsittelemiä. Minä olen poiminut ne vain pakkasesta.

Pohja: Sekoita 100g pehmennyttä voita pieninä paloina, 2,5dl vehnäjauhoja ja ripaus suolaa. Nypi tasaiseksi taikinaksi. Lisää vielä n. 1rkl vettä ja sekoita taikinaksi.

Täyte: Huuhdo 2,5dl käsiteltyjä korvasieniä. Pulko puolikas punasipuli. Kuumenna pannulla nokare voita ja kuullota sipulit. Lisää korvasienen palat ja kypsennä pannulla niin pitkään kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita 100g smetanaa, 2,5dl täysmaitoa ja 2 kananmunaa. Painele piirakkataikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Kaada sieni täyte ja neste pohjan päälle. Murustele päälle vielä 50g aurajuustoa. Paista vielä n. 25 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Hei! Mitä kannattaisi laittaa tilalle jos sipulin jättää pois? (en pysty syömään sipulia)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Periaatteessa piirakan voi tehdä pelkistä sienistäkin, niitä voi käyttää vaikka hieman enemmän. Pystytkö syömään purjosipulia? Sekin voisi olla ihan kiva :)

      Poista