perjantai 1. maaliskuuta 2013

Peanutbutter Blondies


Blondies oli minulle vielä jokin kuukausi sitten tuntematon käsite, mutta eipä ole enää! Kokeilin loppukesästä vadelmablondieseja ja ihastuin totaalisesti. Blondiesit mahtavat olla jopa enemmän makuuni kuin browniesit.

Jokainen Amerikoissa hetkeäkään asunut on varmasti kokeillut (olosuhteiden pakosta) pähkinävoi-hilloleipiä. Oma aamupalani koostui niistä jopa melkein päivittäin muutaman kuukauden ajan, kun asuin lukioikäisenä amerikkalaisessa perheessä.

Yhdistelmä voi tuntua ällöttävälle, mutta suolainen ja makea toimivat (minulle) yhdessä aina. Siksi Vatsasekaisin Kilinkolin -blogista löytynyt maapähkinäblondiesin ohje vadelmahilloineen pysäytti hiiren klikkailun hetkeksi, pakko kokeilla!

Käytin omaan versiooni vadelmahillopurkin jämät, mikä ei ollut ihan riittävä määrä mielestäni vaan suosittelen ohjeen mukaista määrää (kirjoitan sen tähän ylös). Pakastevadelmat blondiesin päällä raikastivat kivasti ja toivat myös makeutta.

Valkosuklaa pääsi ruskistumaan uunissa, joten seuraavalla kerralla laittaisin sen mukaan ehkä vasta paistamisen puolivälissä? Makua se väri ei haittaa, mutta ulkonäkö olisi raikkaampi, jos valkoinen olisi valkoista :)

Blondies: Sulata 100g voita kattilassa ja sekoita siihen 1dl pähkinävoita ja 2,5dl fariinisokeria. Ota kattila pois liedeltä ja sekoittele hetki, että ainekset sulautuvat toisiinsa. Anna seoksen jäähtyä hetki ja sekoita sitten mukaan yksi kananmuna ja 1tl vaniljauutetta. Lisää 3dl jauhoja ja ripaus suolaa ja sekoita nopeasti.

Voitele pieni uunivuoka ja vuoraa sen pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita sen pinta esim. lusikalla. Tiputtele päälle 1dl vadelmahilloa ja 1dl pehmeää pähkinävoita (lämmitä hetki mikrossa). Tasoittele pintaa ja tee halutessasi pintaan marmorointikuvioita esim. lusikalla. Koristele päällinen valkosuklaarouheella/paloilla.

Paista 175-asteisessa uunissa 20-25min. Jäähdytä kunnolla ennen leikkaamista. Tarjoile tuoreiden vadelmien kera!

6 kommenttia:

  1. Tämä on aivan uusi jälkkäri minulle! Tykkään kyllä pähkinävoista, että voisin jopa tätä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pähkinävoi sopii yllättävän hyvin makeisiin juttuihin! Pitäis kokeilla johonkin muuhunkin :) Vaikka kekseihin!

      Poista
  2. Näitä ei tullut Amerikassa asuessa syötyä mutta niitä tavallisia kyllä;D Maapähkinä on mun herkkua,joten nämä varmaankin maistuisivat! Kivoja espanjalaisia ohjeita sulla tuolla alemapana:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en syönyt siellä asuessani yhtään browniesia, outoa! Mutta noita hilloleipiä siitäkin edestä...

      Innostuin niin paljon tapaksista, että piti oikein järjestää tapas-ilta ystävien kesken, että pääsi kokeilemaan kaikkea :)

      Poista
  3. Mulle ei toi maapähkinävoi oikein putoa millään, en tosin ole vähään aikaan sitä maistanut. Muuten tekemäsi blondie näyttää ja kuulostaa herkulliselta!

    ps. meidän ruokaviikko oli tällainen http://www.shoptravelfood.blogspot.com/2013/03/meal-deal.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pähkinävoista joko tykkää tai ei, tuskin kukaan on siltä väliltä. Itsekin vieroksuin sitä ehkä aluksi, mutta yhdistettynä makeaan se toimii todella hyvin! Kiitti linkkivinkistä :)

      Poista