lauantai 12. toukokuuta 2012

Omenajuustokakku



Tässä helppo tuorejuustokakku vaikka äitienpäiväksi (kannattaa tehdä edellisenä päivänä, jotta ehtii hyytyä). Tähän voi samalla käyttää pakastimesta viime syksyn satoa, kuten itsellä oli vielä rasiallinen äitin tekemää omenamarmeladia. Koska marmeladissa oli jo sokeria, en lisännyt sitä täytteeseen erikseen. Jos teet kakun omenasoseesta, kannattanee makeuttaa jollakin lisäksi.

Pohjana on ensi kertaa pähkinäinen versio, jonka bongasin täältä.

Pohja: 100g manteleita ja 100g maapähkinöitä, 75g voita. Hienonna pähkinät ja mantelit esim sauvasekoittimella. Sulata voi ja sekoita pähkinämurskan joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle (laita alle leivinpaperi). Paista 225 asteessa noin 5min.

Täyte: Vatkaa 2,5dl flora vanillaa vaahdoksi ja lisää 1 prk philadelphia tuorejuustoa. Sekoita joukkoon vielä 2-3dl makeaa omenasosetta. Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen tarvittavaksi ajaksi ja liota ne sen jälkeen kiehuvaan veteen 1-2rkl. Sekoita liivate täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle (vuoraa leivinpaperilla reunat) ja anna tekeytyä jääkaapissa vuorokauden.

Tarjoile kinuskikastikkeen kanssa, jos haluat överimakean luksusversion :)

4 kommenttia:

  1. Äitienpäivään nähden luin tämän myöhässä, mutta tuleehan noita juhlia ;) Kiitos siis reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan :) Jos juhlia ei tule tarpeeksi pian, niin ainahan voi kehittää jonkun tekosyyn juhlia. Vaikka se, että kesä tulee ;)

      Poista
  2. Kuinka isoon vuokaan on tämä satsi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisin tehdä tämän 22cm halkaisijan vuokaan :) Vuokahan voi olla myös pienempi, kakusta tulee vain himpun korkeampi.

      Poista