Olimme viime keväänä lomailemassa
Hongkongissa ja söimme siellä useampaan otteeseen dumplingeja, niin höyrytettynä kuin paistettunakin. Maaliskuussa pääsemme taas herkuttelemaan aasialaisella ruualla, mutta dumplingit taitaa jäädä vähemmälle kyseisessä maassa. Silti nostatimme hieman Aasia-kuumettamme kokeilemalla pannussa paistettuja nyyttejä,
höyrytettyjä tulikin testattua jo aikaisemmin. Käytännössä nämä paistetut olivat helpompia valmistaa, sillä mitään erityisiä höyrytysvälineitä ei tarvita, peruskasari riittää.
Paistetut kasvis-dumplingit
Ota valmiit dumpling-arkit (200g, pyöreitä) sulamaan.
Valmista täyte: silppua 4dl kiinankaalta, pilko 2 keväsipulinvartta, suikaloi 1 porkkana ja raasta 1rkl valkosipulia ja 1rkl inkivääriä. Pieni 1,5dl vapaavalintaisia sieniä ja silppua valmiiksi puolikas nippu korianteria.
Kuumenna pannulla 2rkl öljyä. Kuullota kaikkia kasviksia pannulla keskilämmöllä n. 5min. Kaada sekaan 1rkl soijakastiketta sekä 1 kevyesti vatkattu kananmuna. Sekoittele, kunnes kananmuna hyytyy. Lisää korianteri ja anna täytteen jäähtyä.
Suojaa dumpling-arkit kostealla pyyhkeellä. Nosta yksi arkki kerrallaan pöydälle ja kostuta reunat kevyesti vedellä. Lisää 1tl täytettä keskelle ja nosta reunat yhteen, paina tiiviisti kiinni ja rypytä hieman. Nosta kostean liinan alle odottamaan loppuja.
Kuumenna kasarissa 1rkl öljyä ja nosta dumplingit vieriviereen kypsymään. Paista muutama minuutti, että kuori ruskistuu. Lisää 2dl vettä (varovaisesti, ettei öljy roisku) ja laita kansi paikalleen. Kypsennä niin pitkään, että vesi on haihtunut lähes kokonaan.
Tarjoile heti kastikkeiden kera.
Kastike
Sekoita 1tl kalakastiketta, 2,5rkl soijakastiketta, 2,5rkl vettä, 1rkl limetin mehua ja 1tl sokeria. Pilko pala valkosipulia ja pieni pätkä punaista chiliä. Lisää kastikkeeseen ja anna tekeyä jääkaapissa muutama tunti.