Sivut

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Burgundin pata, lämpöä talven keskelle!



Nyt kun koko Suomessa lienee kunnon talvi, on aika julkaista talven ehdoton pakkasruoka. Mikä maistuisikaan paremmin arktisen ulkoiluhetken jälkeen, kuin punaviinissä muhinut burgundin pata? Pata joka sisältää kaikkea herkullista, kuten pekonia, herkkusieniä ja valkosipulia? Maistuu erinomaiselle myös seuraavana päivänä, joten kannattaa tehdä kerralla isompi satsi.


Burgundin pata


Paloittele 800g naudan sisäpaistia (ota huoneenlämpöön puoli tuntia aikaisemmin). Lämmitä pannulla tilkka öljyä ja paista lihapaloihin nopeasti ruskea pinta. Nosta lihat uunipataan.

Paista pannulla 150-200g paloiteltua pekonia ja nosta pataan. Paista seuraavaksi pekonista jääneessä rasvassa 200g pieniä herkkusieniä ja 15 pientä paistisipulia ja lisää nekin pataan.

Paloittele 2 porkkanaa ja muutama valkosipulinkynsi ja siirrä nekin pataan. Lopuksi pataan kaadetaan 4dl punaviiniä, 3dl lihalientä, 4rkl tomaattipyreetä, 3 laakerinlehteä, 1tl timjamia, 1tl suolaa ja reilu rouhaisu mustapippuria.

Itse lisäsin vielä 2-3rkl vehnäjauhoja, jotta kastikkeesta tulee hieman paksumpaa.

Sekoita pata kevyesti ja nosta 150-asteiseen uuniin ja anna kypsyä kannen alla vähintään kolme tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti