Sivut

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Seesamkanaa vihreillä kasviksilla


Arvatkaas mitä, olen tällä hetkellä oikeasti aasialaisten herkkujen äärellä Singaporessa, ruokamatkailijan paratiisissa! Mutta aika hyvää tuli tästä makeahkosta seesamkanasta, jota tein joitakin viikkoja takaperin ja ajastin lomani varalle. Tarjoillaan esimerkiksi basmati- tai jasminriisin kera.

Seesamkana vihreillä kasviksilla

Pilko 500g kanafileitä sopiviksi paloiksi. Pilko 1 kevätsipuli isohkoiksi paloiksi (säästä varsi), ja siivuta 1 yksikyntinen valkosipuli. Raasta yhteensä 0,5-1rkl inkivääriä ja pilko yksi vihreä paprika ja puolikas pieni kesäkurpitsa.

Sekoita kastikeainekset: 1dl hoisin-kastiketta, 2rkl soijaa, 1rkl miriniä ja 1rkl riisiviinietikka.

Kuumenna wok-pannussa seesamöljyä ja lisää valkosipuli ja inkivääri. Kuullota hetki ja lisää sitten kanapalat ja paista melko kypsäksi. mausta suolalla, chilihiutaleilla ja valkopippurilla. Nosta kanat hetkeksi lautaselle ja paista pannulla sipulit, paprikat ja kesäkurpitsa niin, että kasvikset ovat rapeita, mutta saavat hieman ruskeaa pintaa.

Nosta kasvikset puolestaan sivuun ja kaada pannulle kastike. Anna kastikkeen kuplia hetki ja lisää kanapalat. Kypsettele vielä kanoja kastikkeessa noin 5min ja lisää sitten kasvikset. Anna kasvisten kuumentua ja lisää muutama ruokalusikallinen seesaminsiemeniä.

Silppua kevätsipulin varsi ja koristele annokset.

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Italialaiset leivät, buffetpöydän koristukset


Puutarhajuhliemme buffetpöydän suolaisen puolen katseenvangitsijana toimivat italialaiset leivät. Ne olivat nappivalinta tarjottaviksi, sillä niiden valmistus oli helppoa ja tarjoiluun ei tarvittu erityisiä virityksiä. Olin aluksi ajatellut lämpimiä slidereita, mutta käytännössä lämpimän ruuan tarjoilu kotona buffetista on aika haasteellista.

Tein sämpylät jo muutama päivä ennakkoon ja pakastin ne. Otin sämpylät sulamaan vasta muutama tunti ennen juhlia, jotta ne eivät ehtineet kuivua. Täytin sämpylät noin tuntia ennen ja ne säilyivät hienosti pöydällä juhlien ajan. Sämpylät on tehty pan de lechen ohjeella ja ne olivat slider-kokoisia minisämpylöitä. 

Italialaiset leivät

Halkaise leivät/sämpylät. Siivuta luumutomaatteja yksi siivu per leipä. Leikkaa mozzarellajuustosta sopivia siivuja jokaiselle sämpylälle. Leikkaa ilmakuivattua kinkkua puolikas siivu per leipä. Kinkun saat leikattua parhaiten leikkaamalla saksilla koko nipun välipapereineen kahtia. 

Laita sämpylän väliin mozzarella, tomaatti ja kinkku, sekä jokaiseen leipään yksi iso basilikan lehti. Laita lakki paikalleen ja kiinnitä cocktailtikulla.

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Puutarhajuhlien salaatteja




Puutarhajuhliemme kivijalkana toimivat erilaiset salaatit. Salaatit on siinä mielessä helppoja tarjottavia, että ne voi tehdä aikaisemmin, niitä on helppo säilyttää jääkaapissa ja niiden tarjoilussa ei tarvitse muuta kuin nostaa kulho pöydälle. Siksi tein juhliin neljä erilaista salaattia, jotka olivat kaikki melko ruokaisia.

Tarjolla oli kesällä hyväksi havaitsemaani tomaattista kikhernesalaattia ripauksella chiliä, sekä tätä ohjetta hyvin pitkälle mukaillutta couscous-salaattia. Jätin salaatista tomaatin ja halloumin pois ja keskityin vain vihreisiin aineksiin ja lisäksi paahdoin salaatin päälle pinjansiemeniä.



Jotakuinkin uusia ohjeita edustivat sitten pekoni-perunasalaatti ja italialaishenkinen pesto-kanapastasalaatti. Jälkimmäisestä tuli hieman synkän näköinen, sillä käytin hieman tummempaa pastaa (ihan Italiasta ostettua!) ja pesto vielä tummensi kaikki ainekset. Hyvää se kuitenkin oli ja vaalealla makaronilla varustettuna varmasti vähemmän synkkää.

Aloitin molempien salaattien tekemisen jo kaksi päivää ennen juhlia. Perunasalaattiin keitin perunat ja pastasalaattiin tein peston. Seuraavana päivänä tein salaatit valmiiksi ja ne maustuivat yön yli jääkaapissa.


Pekoni-perunasalaatti

Pese hyvin harjan tms. kanssa ja keitä noin 1,5kg uusia perunoita ja anna niiden jäähtyä yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä pilko perunat haluamasi kokoisiksi paloiksi. Pilko salaattia varten myös 1-2 punasipulia ja silppua kourallinen persiljaa.

Paista pannulla kaksi pakettia pekoniviipaleita rapeiksi ja nosta talouspaperin päälle valumaan ja jäähtymään.

Tee kastike: laita korkeaan astiaan 1dl valkoviinietikkaa, 2tl dijonia, 2tl kokojyväsinappia, 3rkl hunajaa ja ripaus suolaa ja valkopippuria. Surauta sauvasekoittimen kastikelevyllä tasaiseksi. Ala kaatamaan kastikkeeseen 2,5-3dl oliiviöljyä ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen, kunnes kastike on sopivan paksua.

Yhdistä perunat ja punasipuli ja kaada kastike niiden joukkoon ja sekoita hyvin. Murustele pekoniviipaleet salaattiin ja lisää persiljat. Sekoita ne kevyesti salaattiin. Anna tekeytyä jääkaapussa yön yli.


Pesto-kanapastasalaatti

Tee annos pestoa esimerkiksi tällä ohjeella. Salaattiin tulevasta pestosta kannattaa tehdä löysähköä. Paista noin 500g kanafileitä pannulla ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Kun fileet ovat jäähtyneet hyvin, leikkaa paloiksi. Keitä al denteksi pussillinen haluamaasi pastaa.

Paloittele noin kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja. Itse käytin tällä kertaa kuivatavarana ostettuja ja itse liotettuja tomaatteja, jotka ovat parempia kuin kaupassa öljyssä lilluvat. Mutta molemmat sopii. 

Yhdistä pasta, kanat ja tomaatit ja lisää joukkoon kaksi paketillista pieniä mozzarellapalloja ja kourallinen oliiveja. Sekoita pesto salaatin joukkoon ja anna tekeytyä yön yli.

lauantai 20. syyskuuta 2014

Modenalaisella ruokatorilla


Psst, matkablogin puolella on herkullisia kuvia modenalaiselta ruokatorilta kesäiseltä Italian reissultamme!

perjantai 19. syyskuuta 2014

Spicy Meatball Sandwich

Viini saatu kilpailun järjestäjältä.


Pernod Ricardin Oiva pari -kilpailu on käynnissä jälleen ja tällä kertaa viineille etsitään Gourmet Fast Food -paria. Amerikka on tietenkin pikaruuan mekka ja tarjoaa ehtymätöntä inspiraatiota. Gourmetia mukaan saa lisäämällä jotain hienostuneempia elementtejä, vaikkapa sellaisesta ruokakulttuurista kuin Italia.

Spicy Meatball Sandwich on rento ja se sopii tuhdille Campo Viejo Reserva 2008 -viinille. Asteen verran hienostuneemman siitä saa tekemällä pitkulaisten sämpylöiden sijaan pieniä slider-sämpylöitä ja täyttämällä vain yhdellä lihapullalla. Tulisuus on pelkästään kastikkeessa, joten sen chilikastikemäärää säätämällä saa sopivan tulista syötävää.

Sämpylät 

Sekoita 3dl lämmintä vettä, 0,5 palaa hiivaa, 1,5rkl sokeria ja 1tl suolaa, Sekoita joukkoon 50g sulatettua voita ja 1,5dl täysjyvävehnäjauhoja, Alusta taikinaan 5-6dl vehnäjauhoja ja vaivaa taikina hyvin, jotta siitä tulee elastista. Anna kohota ainakin tunnin.

Leivo taikinasta 10 pitkulaista sämpylää tai 30 slider-kokoista minisämpylää. Nosta pellille ja anna kohota vielä puolisen tuntia. Voitele kananmunalla ja paista 180-asteisessa uunissa noin 12min.

Lihapullat

Sekoita 400g jauhelihaa, 1 muna, 3/4dl kevyesti rouhittuja pinjansiemeniä, 1tl suolaa, 0,5dl silputtua persiljaa, 1dl raastettua parmesania, mustapippuria ja 1,5rkl oliiviöljyä. Anna tekeytyä noin tunnin ja pyörittele lihapulliksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10min.

Tomaattikastike

Sekoita kattilassa 70g tomaattipyreetä, 1,5dl vettä, 1,5rkl sokeria, ripaus suolaa, 0,5tl savupaprikajauhetta ja tulisuusasteen mukaan sriracha-kastiketta. Keitä kasaan noin 15min.

Leivän kasaaminen

Halkaise sämpylä ja asettele sen päälle lihapullia. Kaada lihapullien päälle kastiketta. Höylää muutama siivu parmesania ja lisää väliin vielä rukolaa.


keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Maukkaat aasialaiset lihapullat



Olen Pinterestin käyttäjänä hyvin satunnainen, mutta ennen puutarhajuhlia menin kurkkaamaan ruokakansiotani, jonne olen joskus kerännyt herkullisen näköisiä juttuja odottamaan kokeilua, jota ei ole koskaan tullut. Seesaminsiemenillä koristellut ja kastikkeesta tahmeat aasialaiset lihapullat oli yksi näistä akuuttia nälkää aiheuttavista kuvista ja päätin tehdä ensimmäisen kokeiluni suoraan juhlapöytään. Uskaliasta, mutta hyvää tuli!

Vinkkiä ohjeeseen on siis otettu täältä. Tein lihapullat ja kastikkeen jo edellisenä päivänä. Lämmitin lihapullat uunissa ja kastiketta hieman hellalla, asettelin lämpimät lihapullat lautaselle ja kaadoin lämpimän kastikkeen päälle ja koristelin. Lihapullat maistuu hyviltä myös kylmänä, mutta jääkaappikylminä niiden maut ei tule parhaiten esille. Tästä määrästä tuli noin 45 pientä lihapullaa.

Aasialaiset lihapullat

Sekoita jauhelihataikinaan 800g nauta-sikajauhelihaa, 1rkl seesamiöljyä, 2,5dl panko-jauhoja (tai tavallisia korppujauhoja), 1tl inkiväärijauhetta (tai tuoretta), kaksi kananmunaa, 3tl raastettua valkosipulia, 1dl silputtua ruohosipulia sekä 1tl suolaa. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä tunnin.

Muotoile taikina pienehköiksi lihapulliksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8min ja tarkista kypsyys. Sekoita kattilassa 1,5dl hoisin-kastiketta, 0,5dl riisiviinietikkaa, 2 raastettua valkosipulinkynttä, 2rkl soijakastiketta, 1tl inkiväärijauhetta, 1rkl seesamöljyä. Kuumenna kastiketta hieman, niin että eri maut sekoittuvat toisiinsa. 

Kaada lämmin kastike lämpimien lihapullien päälle. Leikkaa kevätsipulin varresta renkaita ja koristele lihapullat. Lisää vielä päälle seesaminsiemeniä.

maanantai 15. syyskuuta 2014

Valkosuklaa Rocky Road




Puutarhajuhlien ykkössuosikki makeassa pöydässä oli valkosuklainen rocky road. Törmäsin kyseiseen ohjeeseen joskus Pinterestissä ja koska herkkupalat näytti todella kauniille, päätin tehdä niitä joskus juuri tämän tyylisiin juhliin. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Valkosukaa Rocky Road

2 dl macadamia-pähkinöitä
1 dl pistaasipähkinöitä
1 dl Jelly Beanseja
2 dl värikkäitä vaahtokarkkeja
1 dl kuivattuja karpaloita
260 g valkosuklaata


Aloita pilkkomalla pähkinät ja vaahtokarkit rouhean kokoisiksi paloiksi. Laita kaikki ainekset kulhoon ja lisää vielä karpalot.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita suklaa muiden ainesten joukkoon. Levitä pienelle pellille, tarjottimelle tai uunivuokaan leivinpaperi ja kaada massa paperin päälle. Levittele massa levyksi, käännä yli menevät leivinpaperin reunat levyn kanneksi ja nosta vuokineen jääkaappiin jäähtymään ainakin muutamaksi tunniksi. Leikkaa jäähtynyt levy paloiksi.


sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Hävikistä herkuksi!

Ehdinpäs! Tällä viikolla ollaan vietetty Hävikkiviikkoa, jolla kampanjoidaan ruokahävikin pienentämiseksi. Meidän keittiössä jokainen viikko on hävikkiviikko jossain määrin, mutta juuri tällä viikolla en työ- ja muiden kiireiden takia ole päässyt kunnostautumaan aiheeseen liittyvän postauksen merkeissä.

Hävikkiruokia on kuitenkin tehty kautta linjan, joten tässä pieni kokoelma hävikkiruokia, joita kannattaa tilaisuuden tullen kokeilla:

1. Meksikolainen omeletti (tacojen jämät)


2. Balsamico-ketsuppi (pehmenneet tomaatit)


3. Piirakat ranskalaiseen tyyliin (erilaiset juustot, kerma, vähäiset määrät täytettä kuten savukalaa, lihaa tms)


4. BBQ kana -pannupizza (edellisen päivän grillivartaat, juustojen jämät)


5. Paahdettu bataatti-tomaattikeitto (bataatin jämät, taas niitä ylikypsiä tomaatteja...)


6. Vegespydäri (keitetyt perunat, ruusukaalit, limetit)


7. Makean pinkki marjapuuro (pakastimen kätköistä löydetyt puolukat)



perjantai 12. syyskuuta 2014

Elokuiset puutarhajuhlat


Vietimme virallisia häitämme lähisuvun kesken, mutta halusimme juhlia tapahtumaa myös kavereiden kanssa. Niinpä saimme idean järjestää elokuiset puutarhajuhlat rivitalokotimme pikkuisella takapihalla. Pystytimme kaksi telttakatosta, koristelimme juhlavaloilla, kukilla ja lyhdyillä ja laitoimme vielä lämmikkeeksi huopia ja kaksi terassinlämmitintä. No niitä todella tarvittiin, sillä elokuun lopun yö osoittautui paitsi kauniiksi  niin myös todella kylmäksi. 

Juomien kylmentämisestä ei olisi siis tarvinnut stressata kovin paljoa. Me kuitenkin hommasimme kilokaupalla jääpaloja, asettelimme ne suuriin kulhoihin ja laitoimme jääkaappikylmät juomat niiden päälle. Jääpalat olivat sulaneet vasta aamulla! Ja ruoka- ja juomatarjoilu sijaitsi siis sisällä keittiössä, jotta porukka pääsi välillä lämmittelemään.



Yksi syy kotona järjestettäviin juhliin oli tietenkin ruoka. Halusin tehdä itse kaiken ja suunnittelin menua jo useampi kuukausi ennen varsinaisia juhlia. Pientä haastetta juhlamenuun tuo aina se, että miten saa säilytettyä ruokia ennen juhlia, mitä voi tehdä aikaisemmin ja mitä ei, sekä mitä ruuat vaativat emännän välitöntä läsnäoloa, jolloin juhliminen jää vähemmälle.



Minä halusin luonnollisestikin viettää aikaa keittiön sijasta itse juhlissa, joten varsinaista lämmintä ruokaa ei ollut tarjolla. Sen sijaan buffetpöytää koristi useampi eri salaatti, piirakat, lihapullat, focaccia, erilaiset dipit ja naposteltavat, sekä makeat herkut. Tässä vielä koko menu:

Dippejä: sweetchili, avokado ja tahini
Dippivihanneksia, sipsejä ja juureslastuja





Osa ohjeista oli vanhoja, osa uusia ja osa hieman muunneltuja jo aikaisemmin julkaistuja. Kaikkein ensimmäisenä tarjottavista loppui valkosuklaa rocky road, jota tein ehkä liian maltillisen erän sen makuun ja söpöön ulkonäköön nähden. Suolaisista tarjottavista itseäni ihastutti eniten aasialaiset lihapullat, joita tein ensimmäistä kertaa vasta nyt. Ohjeita seuraa perässä asap!



torstai 11. syyskuuta 2014

Minestronekeitto ja asiaa veitsistä



Leikkasin erään kerran tomaattia siivuiksi vanhempieni keittiössä ja ihmettelin, kuinka kauniita siivuja sainkaan aikaan. Ihmetystä herätti se, että oma samanlainen veitseni ei suostunut yhtä hyvään yhteistyöhön. Niin, äitinini totesi, se veitsi on teroitettu säännöllisesti.


Luulisi, että tällainen ruokaharrastaja osaisi pitää veitsensä terävänä, mutta totuus on, että vaikka olenkin todella kiinnostunut ruuasta, olen yleisesti kitchen managementissa todella huono. Veitsieni suhteen olen tehnyt varmasti kolme suurinta virhettä: 1) pessyt veitsiä pesukoneessa, 2) säilyttänyt niitä laatikossa yhdessä muiden veitsien ja metalliesineiden kera ja 3) jättänyt veitset teroittamatta lähes kokonaan (vaikka omistan veitsenteroittimen).


Sain Blogiringin ja Fiskarsin Functional Form -yhteistyökampanjassa mainion leikkuulaudan ja veitsisetin lisäksi myös kitchen managementissa tarvittavia apulaisia, kuten veitsitukin veitsien säilyttämiseen ja veitsenteroittimen. Veitsenteroitinhan ei ole mitenkään hankala käyttää, sen kun vetäisee veitsen teroittimen läpi edestakaisin muutamia kertoja, mielellään kerran kuussa eikä kerran vuodessa! Ja veitsitukissa veitset ovat hyvässä säilössä eivätkä kolise toisia veitsiä vasten, kuten laatikossa (ja lisäksi on huomattavasti helpompi löytää oikea veitsi tukista kuin laatikosta satuttamatta käsiään!).


Testasin suurta kokinveistä ja pienempää kuorimaveistä ensimmäistä kertaa tehdessäni minestronekeittoa. Tuo italialainen, kasviksia runsaasti sisältävä keittohan vaatii aika paljon pilkkomistyötä, vaikka valmistuukin suhteellisen nopeasti. Ja kaikki pilkkomistyö kyllä palkitaan, sillä keitto on mielettömän maukas yhdistelmä erilaisia kasviksia ja toisaalta suolaista pekonia (tai pancettaa). Ehdoton syyskeitto!


Minestronekeitto

Pilko aluksi kaikki keitossa tarvittavat ainekset: puolikas pieni (varhais)kaali, yksi porkkana, yksi sipuli, kolme valkosipulinkynttä, yksi paprika, kaksi varsiselleriä, 10cm pätkä purjoa ja 200g pekonia tai pancettaa.

Kuumenna kattilassa keskilämpöiseksi reilu tilkka oliiviöljyä. Lisää kaali, porkkana, varsiselleri, sipuli ja valkosipuli. Kuullota kasviksia noin viisi minuuttia. Lisää pekoni ja paista muutama minuutti.

Lisää sitten tölkillinen kuorittuja tomaatteja (kannattaa hieman pilkkoa niitä ennen lisäämistä) ja 2rkl tomaattipyreetä. Anna muhia kannen alla noin 10min. Lisää sitten 1,5 litraa kasvislientä sekä purjo ja paprika. Mausta keittoa hieman mustapippurilla, 1tl sokerilla ja tarvittavalla määrällä suolaa.

Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Lisää sitten vielä 1,5dl pientä makaronia ja keitä noin viisi minuuttia (jos pasta on isompaa tai kypsyy hitaasti niin hieman pidempään). Leikkaa vielä kourallinen lehtipersiljaa ja sekoita keiton joukkoon.


Yhteistyössä Fiskars

tiistai 9. syyskuuta 2014

Kesäkurpitsapastaa jauhelihakastikkeella



Kesäkurpitsasta tehtyä spagettia on näkynyt viime vuosina erityisesti hiilarikammoisuuden myötä. Vaikka rakastan pastaa, ihan sitä perinteistä versiota, niin päätin sitten minäkin kokeilla ihan mielenkiinnosta, millaista spagettia kesäkurpitsasta syntyykään. 

Kesäkurpitsapastan tekeminen on helppoa kuin mikä ja pannulla paahtuvista suikaleista tulee ihana tuoksu keittiöön. Tekemäni jauhelihakastike oli vahvasti punaviinillä maustettua ja todella täyteläistä ja sopi näin ollen hyvin kesäkurpitsaspagetin seuraksi.

Jauhelihakastike

Pilko kaksi varsiselleriä, yksi porkkana, yksi sipuli ja muutama kynsi valkosipulia. Lämmitä pannulla tilkka öljyä ja kuullota kaikkia kasviksia. Lisää 400g jauhelihaa ja ruskista.

Kaada pannulle 1-2dl punaviiniä ja anna poreilla muutaman minuutin. Lisää 1 purkki tomaattipyreetä ja mausta oreganolla ja basilikalla sekä lisää maun mukaan suolaa. Anna muhia hiljalleen kannen alla pari kymmentä minuuttia.

Halkaise kourallinen kirsikkatomaatteja ja lisää ne kastikkeeseen loppuvaiheessa. Anna kastikkeen muhia tomaattien kanssa vielä viisi minuuttia. Mikäli haluat, voit lisätä kastikkeeseen nestettä ja suurustaa sen jauhoilla paksummaksi.

Kesäkurpitsapasta

Pese kesäkurpitsa hyvin. Yksi keskikokoinen kesäkurpitsa riittää suurin piirtein kahdelle henkilölle. Leikkaa päät pois ja höylää juustohäylällä levyjä. Leikkaa levyistä nauhoja (älä käytä höttöistä keskiosaa).

Kuumenna pannulla pieni tilkka öljyä. Paista puolet kesäkurpitsasta kerrallaan. Paista muutama minuutti siivuja käännellen ja ripauta lopuksi hieman suolaa.

lauantai 6. syyskuuta 2014

Simppeli kantarellipasta



Kantarellipasta on yksi nopeimmista arkiruuista. Kastike valmistuu nopeammin kun ehtii keittää pastan ja koko homma on lautasella alta aikayksikön. Tämä kyseinen tagliatelle on muuten roudattu Italiasta asti. Ja on niin hyvää! Sekä lohen että sienien kera. Harmi, kun oli vain yksi paketti!

Kantarellipasta

Pilko puolikas punasipuli ja hienonna kaksi valkosipulinkynttä. Paloittele 3dl kantarelleja muutamaan osaan. Kuumenna pannulla isohko nokare voita ja kuullota sipuleita. Lisää sienet ja paista muutama minuutti (tai pidempään, mikäli sienistä irtoaa paljon nestettä).

Lisää pannulle 2dl kermaa, rouhaise valkopippuria ja lisää ripaus suolaa. Raasta parmesania noin 1,5dl. Lisää juusto kastikkeeseen muutaman minuutin kiehumisen jälkeen. Leikkaa kourallinen tuoretta basilikaa siivuiksi. Kun juusto on sulanut kokonaan kaada kastike pastan sekaan ja lisää basilika. Sekoita.

tiistai 2. syyskuuta 2014

Tuhdin ruokaisa Cobbin salaatti



Syksyllä salaattikin saa olla himpun verran tuhdimpaa ja löytyyköhän tässä lajissa amerikkalaisen Cobbin salaatin voittajaa? Salaatti on testattu niin perjantairuokana kuin työmatkaeväänä. Toimii hyvin monessa, mutta erityisesti silloin kun on nälkä! Alkuperäinen ohje on jostain vanhasta Maku-lehdestä.

Cobbin salaatti

Tee ensin kastike: Sekoita korkeassa astiassa 1dl punaviinietikkaa, 4rkl hunajaa, 2rkl dijon-sinappia sekä ripaus mustapippuria ja suolaa. Kaada ohuena nauhana 2dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä, koko ajan voimakkaasti sauvasekoittimella pyörittäen.

Paista salaattia varten kanaa ja pekonisiivuja. Keitä myös kananmunia (yksi per ruokailija). Lisäksi tarvitset avokadoa, sydänsalaattia, homejuustoa ja kirsikkatomaatteja. Kasaa kaikki salaattiainekset isoon kulhoon tai suoraan lautaselle sektoreiksi ja kaada hieman salaatinkastiketta päälle.