Juhlistimme itsenäisyyspäivää luonnollisestikin syömällä hyvin. Tämän salaatin lisäksi tarjolla oli juhlaruokien aatelista eli lohihyytelöä (joka on minulle erityisesti jouluruoka, mutta joka on ihan liian hyvää syötäväksi vain jouluisin), provencen yrteillä ja kokojyväsinapilla ryyditettyjä possurullia ja duchesseperunoita sekä jälkiruuaksi sacherkakkua.
Granaattiomenasalaatti
Pilko lautaselle salaattia ja/tai babypinaatinlehtiä. Itse käytin makeaa friseesalaattia. Halkaise viinirypäleitä ja leikkaa muotilla leipäjuustosta paloja. Halkaise granaattiomena ja kumauta sitä esim. isolla puulusikalla kuoripuolelle, niin siemeniä alkaa tippumaan.
Kastike: Sekoita hyvin 1rkl saksanpähkinäöljyä, 1tl viinietikkaa, 0,5tl hunajaa, ripaus suolaa ja mustapippuria. Valuta kastike salaatin päälle ja rouhi vielä hieman mustapippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti