Sivut

perjantai 22. marraskuuta 2013

Mieletön Bourbon Bacon Burger



Tästä ei juuri hampurilainen parane: pekonia, herkkusieniä ja viskikastiketta, josta tuli helposti niin hyvää, että teen tätä jatkossa muutoinkin. Mies söi viime kesänä road tripillä Denny´sissä bourbon bacon burgerin, jolloin oma valintani (avokadoburgeri, joka oli kyllä sinällään hyvä sekin) alkoi aiheuttaa annoskateutta omalta suunnaltani. Maistoin tietenkin hampurilaista ja kateus sen kuin lisääntyi.

Mutta pääsinpäs minäkin pekoniburgerin makuun, kun itse sellaisen tein. Pihvin, pekonin ja viskillä ryyditetyn sienipaistoksen lisäksi hampurilaisissa oli valkosipulimajoneesia, salaattia ja tomaattia. Sämpylät leivoin myös itse, mutta epähuomiossa ne jäivät hieman raaoiksi ja vain kaksi yksilöä kelpasi syötäväksi asti. Onneksi se oli ihan riittävästi.

Viskikastike

Raasta kaksi valkosipulinkynttä ja purista yhden appelsiinin mehu. Lämmitä kattilassa hieman öljyä ja kuullota valkosipuliraastetta. Lisää appelsiinimehu sekä 3rkl bbq-kastiketta, 2rkl ketsuppia, 2rkl muskavadosokeria, 2rkl viskiä sekä ripaus suolaa. Keittele kasaan 10-15min.

Pihvit

Ota jauheliha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen pihvien paistamista. Sekoita jauhelihan (300-400g) 1 kananmuna, 1tl pimentonia, mustapippuria ja suolaa. Paista pihvit pannulla pekoneista jääneessä rasvassa.

Pekonit

Laita kylmälle pannulle pekonisiivuja (2kpl per hampurilainen) ja kuumenna pannu. Paista molemmin puolin rapeiksi ja valuta rasvat pannulle. Nosta pekonit talouspaperin päälle jäähtymään. Paista pihvit pekoneista jääneessä rasvassa.

Sienet

Leikkaa (ruskeita) herkkusieniä siivuiksi. Siivuta myös kasa makeaa sipulia. Paista sienet ja sipulit pannulla pihvien jälkeen. Lisää pannulle rasvaa tarpeen mukaan. Mausta hieman suolalla. Kun sienet ja sipulit ovat paistuneet, lisää viskikastike ja anna muhia muutama minuutti.


2 kommenttia: