En ole varsinaisesti mikään kakuntekijä, sillä teknisesti olen lähes poikkeuksetta huono. Olen liian suurpiirteinen ja kärsimätön. Kun lähdin miettimään täytekakkua oman ensimmäisen äitienpäiväni johdosta päätin mennä reilusti maku edellä: kinuskia ja mansikkaa, oli kakun ulkonäkö mitä tahansa.
Eikä minun pitänyt edes kirjoittaa kakusta mitään blogiin, mutta kävi ehkä melko tyypillisesti, eli kun en yrittänyt oikein mitään, tuli todella hyvänmakuinen kakku. Pohja meni palasiksi ja täytettä varten unohtui ostaa kreemijauhetta, joten lopputulos oli monien sattumien summa.
Kinuski-mansikkakku
3 munan kakkupohja
1 dl fariinisokeria
1,5 dl kermaa
2,5 dl kermaa
100g (kerma)rahkaa
4 dl pakastemansikoita, kevyesti sokeroituja ja survottuja
tuoreita mansikoita
1 dl mantelirouhetta
3 rkl fariinisokeria
n. 1,5 rkl voita
Leivo kakkupohja esimerkiksi tällä ohjeella. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan.
Kaada fariinisokeri ja kerma kattilaan ja kiehauta pieni hetki. Jäähdytä kinuski. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sen jälkeen kinuskia muutaman minuutin ajan. Sekoita kermavaahto ja vatkattu kinuski ja vatkaa vielä hetki. Lisää rahka ja vatkaa muutama kierros.
Levitä kakun pohjan päälle puolet mansikoista ja sen päälle ohut kerros kinuskitäytettä. Nosta keskimmäinen pohjapala päälle ja toista. Kumoa loput kinuskitäytteet kakun päälle ja työnnä varovaisesti täytettä kohti reunoja. Anna valua reunoja pitkin ja nosta kakku heti jääkaappiin.
Valmista krokantti. Laita mantelirouhe pannulle ja paahda hetki käännellen (varo polttamasta). Lisää fariinisokeri ja voi ja sekoittele kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Leivitä krokantti leivinaperin päälle jähmettymään. Murustele.
Koristele kakku ennen tarjoilua mansikoilla ja krokantilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti