Sivut

sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Lokakuiset kasvisruokavinkit

Lihaton lokakuu on taas startannut, paitsi että ei meillä. Alkaa jo pikku hiljaa tuntumaan siltä, että minulla on joku tekosyy joka vuosi, ja että osallistuin haasteeseen eniten tosissani vain kerran. Toisaalta sen jälkeen olen ehkä ollut ympäri vuoden tietoisempi valinnoistani ja ihan huomaamattakin syönyt enemmän kasvisruokaa.

Vuosi sitten villityksenä olivat erityisesti nyhtökaura ja härkis. Viime keväästä lähtien en ole voinut katsoa niihin päinkään, sillä ruokahaluani tuli pahan kerran sekoittamaan eräs pieni neito, jonka olisi määrä putkahtaa maailmaan vuoden vaihteessa. Saas nähdä, palaanko sen jälkeen entiselleni. 

Tässä on joka tapauksessa perinteisiä kasvisruokavinkkejä kaikille, jotka haluavat kiinnittää lihansyöntiin huomiota erityisesti nyt lokakuussa. 

Nyhtökaura-kvinoa tacot bbq-kastikkeella

Huippuhyvät tacot, menee lihan ohi!



Meksikolainen (aamupala)munakas uunissa

Vähän isompi, ja kenties ranskankermaa päälle, niin tässä on jo meidän tyypillinen iltaruoka kasassa.



Pikaiset quesadillat nyhtökaurasta

Joskus on hyvä, jos ruoka valmistuu nopeasti. Ja se on vielä tosi herkullista.



Härkis-lasagne täynnä espanjalaisia makuja

Herkkulasagnen lihaton versio!



Munakasleivät

Nämä menisi myös lounaasta, ja miksi ei iltaruuastakin. Tosi hyvä yhdistelmä!



Kasvispihvit

Klassikot!



Pehmeä maa-artisokkakeitto

Tuskaisinta on kuoria ne mukulat, mutta keitto on tosi hyvää!



Härkis Sloppy Joe

Pihvien muokkaaminen on vähän turhan vaativaa (tosin nykyään niitä taidetaan myydä valmiina), mutta maukas, paksu kastike toimii hampurilaisen välissä.



Härkis-punajuuripaistos

Piti tulla pihvejä, tuli paistos. Mutta tosi hyvä sellainen!



Kanttarellilasagne

Syksyruokaa parhaimmillaan.



3 x kasvispizzaperjantai

Mm. munakoiso sopii pizzaan erinomaisesti.



Nachot mustapavuilla

Kukkurainen nacholautanen on perjantaiherkkumme, ja paras versio taitaa syntyä mustapavuista.



Kanttarellirisotto

Onneksi pakastimessa on useampi satsi kanttarelleja, tätä voisin tehdä vaikka heti.


2 kommenttia:

  1. Nyhtäkauraa en ole vielä kokeillut, mutta kvinoasta on tullut suosikkini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas olen kokeillut enemmän nyhtökauraa kuin kvinoaa, mutta pitäisi ehdottomasti jatkaa myös kvinoan parissa! :)

      Poista