Sivut

torstai 1. kesäkuuta 2017

Aika syödä kakkua: vadelma-suklaakakku



Vuoden ihastuttavin kakkusesonki on käsillä, kun loppukevään ja kesän juhlat alkavat. Itselläni ei ole mitään sen kummempia juhlia tiedossa, joten ajattelin leipoa kakun ihan vain piristääkseni itseäni tämän räntäsateen keskellä. Tai ainahan sitä voi juhlia vaikka tulevaa kesälomaa, siihen on enää viisi viikkoa!



Ihailen kovasti kaikkia, jotka osaavat leipoa taidokkaita ja kauniita kakkuja. Minä en ole yksi niistä, sillä mielenkiintoni herpaantuu hyvin helposti kesken prosessin, oli sitten kyseessä kaappien siivoaminen, taulun maalaaminen tai monivaiheisen ruuan laittaminen. Siksipä helpot, yksinkertaiset ja rentohenkiset kakut ovat mun juttu. Kakun syömisen ideologiaan kuuluu kuitenkin tietty ilo ja kepeys, joten viimeisen päälle stressaaminen ei oikein sovi kuvioon.

Ihanaa kesäkuuta!



Vadelma-suklaakakku


3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1 1/3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

marjamehua
vadelmahilloa
3/4-1 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
(1rkl voita)

pakastekuivattuja vadelmia
muita koristeita
kermavaahtoa

Vatkaa kananmunat ja sokeri. Sekoita loput pohjan aineet keskenään ja lisää munavaahtoon siivilän avulla. Kääntele sekaisin. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (tai voitele vuoka) ja kaada taikina. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla n. 30 min. Kokeile tikulla onko kakku kypsä. Kumoa ja anna jäähtyä.

Leikkaa pohja kahteen osaan. Nosta alimmainen osa lautaselle ja kostuta marjamehulla. Lisää pohjan päälle kerros vadelmahilloa. Kostuta myös ylimmäistä pohjaa hieman leikkuupinnan puoleleta, varsinkin reunoilta. Nosta ylimmäinen pohja kakun päälle.

Laita kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna alhaisella/keskilämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita hyvin. Jos haluat kuorrutteesta juoksevampaa, käytä 1 dl kermaa ja lisää lopuksi voi. Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä sitä reunoille asti.

Anna kakun jäähtyä jääkaapissa. Koristele sitten kermavaahdolla ja pakastekuivatuilla mansikoilla sekä muilla koristeilla. Kakun maku ja koostumus paranee jääkaapissa ja kuvun alla se säilyy hyvänä useammankin päivän. Voit tehdä kakun suklaakuorrutuksineen valmiiksi jo edellisenä päivänä ja laittaa loput koristelut seuraavana.



2 kommenttia:

  1. Kaunis kakku. Suklaa ja vadelma, nepä sopii yhteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! Suklaa ja vadelma on kyllä hyvä yhdistelmä :)

      Poista