Sivut

keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Sitruunajugurttivohvelit kaunistavat aamupalapöydän


Vohvelit ja pannarit ovat ehkä helpoin tapa ilahduttaa ihmisiä, varsinkin aamupalapöydässä. Ne ovat myös oiva vaihtoehto itsensä hemmotteluun, kun on pääsiäisen pitkät pyhät yksin kotona. Tuoreilla marjoilla, tomusokerilla ja valuvalla vaahterasiirapilla tekee kyllä mistä tahansa tarjottavasta sekä kauniin että houkuttelevan. Ja herkullisen. 




Sitruunajugurttivohvelit


125 g kreikkalaista jugurttia
1 rkl sitruunamehua
1,5 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
1 muna
1,5 dl jauhoja
50 g voita sulatettuna

Tästä määrästä tulee viisi belgialaista vohvelia. Sekoita jugurtti ja sitruunamehu. Lisää sokeri, suola, sooda ja leivinjauhe. Lisää muna ja sekoita hieman taas, ja lisää sen jälkeen jauhot. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä, ja lisää sitten taikinan sekaan. Anna tekeytyä n. 15 min. 

Nosta valmiit vohvelit hetkeksi jäähtymään. Älä kasaa niitä päällekkäin, jos haluat niiden olevan hieman rapeita. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti