Sivut

perjantai 24. helmikuuta 2017

Shakshuka, tervetuloa viikonloppu!


Shakshuka on ollut muotiaamupala jo useamman vuoden, mutta jostain käsittämättömästä syystä sain aikaiseksi kokkailtua sitä vasta nyt. Shakshuka sopii viikonloppuaamuihin tai brunssille todella hyvin, sillä se on sekä herkullista että näyttävää, mitkä värit! 

Tämä annos on sopiva kahdelle, mutta jos tarjolla on muutakin, riittää tästä useammallekin. Meillä jäi osa tähteeksi, joten tein lopusta itselleni ihanan lounaslautasen, johon yhdistin tomaatti-kikhernemössöön pannulla paistetun kananmunan ja avokadoa.

Shakshuka


puolikas sipuli silputtuna
1,5 dl punaista paprikaa kuutioituna
1 mieto chili pilkottuna
1 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä pienittynä
1 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl jeeraa
1 tlk kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl kikherneitä (keitettyjä tai säilöttyjä)
0,5 tl suolaa
2-4 kananmunaa
vuohenjuustoa
ripaus suolaa
mustapippuria
korianteria

Voit käyttää shakshukan valmistamiseen paistinpannua ja uunivuokaa tai sellaista pannua, jonka voit nostaa lopuksi uuniin (esim. valurauta).

Kuullota paprikaa, chiliä ja sipulia keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää valkosipuli, paprikajauhe ja jeera. Kuullota hetki, kunnes mausteiden tuoksu leviää. Lisää tomaatit ja kikherneet. Jos käytät kuorittuja tomaatteja, tilsi niitä puuhaarukalla pienemmiksi paloiksi. Anna porista hiljalleen noin 15 min. Lisää suola.

Siirrä seos uunivuokaan, jos käytit tavallista paistinpannua. Riko päälle kananmunat ja murustele noin kourallinen vuohenjuustoa. Kypsennä shakshukaa 200 asteessa grillivastuksen alla 5-10 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet.

Ripottele munien päälle hieman suolaa ja rouhaise mustapippuria. Koristele tuoreella korianterilla.


6 kommenttia:

  1. Voisikohan kikherneitä korvata tässä jollain muulla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti, linssit tulee ainakin mieleen :)

      Poista
  2. Shakshuka <3 tuolla pelastuu päivä kuin päivä !

    VastaaPoista
  3. Oih, tätä pitääkin tehdä taas pitkästä aikaa! Ehkä ensi viikonloppuna. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Shakshuka on kyllä ehdotonta viikonloppuruokaa, ei vois päivä paremmin alkaa :)

      Poista