Sivut

torstai 8. joulukuuta 2016

Porotahna



Tein itsenäisyyspäivän kunniaksi blinejä ja koska emme vietä tänä vuonna joulua, oli pakko tehdä myös perinteistä joulupöytämme kunkkua, lohihyytelöä. Koska ruokakunnan toinen osapuoli on allerginen kalalle, piti hänen blineille kehittää jotain kalatonta. Usein se on meillä ollut poroa.

Tällä kertaa hurautin porosta tahnaa, joka sopii älyttömän hyvin myös leivän päälle. Jos tahnaan tulevan kerman vaahdottaa erikseen ja sekoittaa lopuksi muiden ainesten kanssa, tullee tästä myös oivaa poromoussea. Pitää kokeilla seuraavalla kerralla.



Porotahna


100 g kylmäsavuporoleikkeletta
100 g piparjuurituorejuustoa
50 g smetanaa
2 rkl ruohosipulisilppua
mustapippuria
1,5 dl kuohukermaa

Leikkaa leikkeleet paloiksi ja laita ne tuorejuuston, smetanan, ruohosipulin ja mustapippurin kanssa korkeaan astiaan. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää kerma muutamassa erässä ja sekoita aina välillä sauvasekoittimella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti