Sivut

tiistai 20. joulukuuta 2016

Makeat ja suolaiset skonssit



Vapaapäivät ovat ihan parhaita, ja aamut niiden helmiä. Onnea on pitkät pyhät tai muut lomat, kun ei ole kiire mihinkään ja kaiken vähäisenkin tarmonsa voi kohdistaa vaikkapa aamupalaan.



Skonssit ovat siitä hyvä vaihtoehto, että samoista leivonnaisista saa sekä suolaisia että makeita, täytteistä riippuen. Samaan pöytään voi kattaa ison lautasellisen skonsseja, sekä laidasta laitaan juustoja, hilloja, leikkeleitä ja niin edelleen. Ja iltapäivällä saman kuvion voi toistaa.



Makeat ja suolaiset skonssit


4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl sokeria
3/4 tl suolaa
50g voita
1 dl kermaa
1 dl maitoa
1 kananmuna

tomusokeria
hilloja
kermavaahtoa
juustoa
kinkkua
kurkkua

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää pehmeä voi ja nypi. Lisää kerma ja maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Levitä taikina jauhotetun pöydän päälle ja kaulitse n. 2cm paksuksi. Leikkaa pyöreällä muotilla skonsseja. Voitele valmiit skonssit kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa n. 10 min. 

Jäähdytä skonsseja hetki ja siivilöi makeiden skonssien päälle tomusokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti