Sivut

keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Pehmeä maa-artisokkakeitto



Maa-artisokka on melko hankala kuorittava, sillä se saattaa olla muhkurainen ja ulokkeinen kuin mikä. Vähän niin kuin inkivääri. Mutta hyvää keittoa siitä tulee, joten ahkeruus palkitaan. Tästä määrästä riittää kahdelle varsinaiseksi ruuaksi ja neljälle alkuruuaksi. Sopii molempiin tarkoituksiin erittäin hyvin!

Pehmeä maa-artisokkakeitto


500 g maa-artisokkaa
1/2 tai 1 yksikyntinen valkosipuli
öljyä
4 dl vettä
1 kasvisfondikuppi
3/4 dl kermaa
1 dl kevytmaitoa
valkopippuria
(suolaa)

Kuori ja pilko maa-artisokat reiluiksi kuutioiksi. Pilko myös valkosipuli. Kaada kattilan pohjalle pieni määrä öljyä ja kuullota valkosipulia ja maa-artisokkaa muutama minuutti. Lisää vesi ja kasvisfondikuppi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes artisokat ovat pehmeitä. Hurauta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää kerma, maito ja mausteet. Sekoita vielä muutama kierros ja keitto on valmis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti