Sivut

tiistai 27. syyskuuta 2016

Intialainen päivällinen: marinoidut belugalinssit



Belugalinssit ovat elegantteja ja kauniita, sekä lisäksi todella hyviä. Maustoin omat linssini todella yleismaailmallisesti, mutta tarjoilin niitä intialaisen ruuan kera. Pöydässä oli linssien lisäksi helppo kotiversio shahi paneerista, valmista durum-lättyä pannulla paistettuna sekä kaiken yhteen sitova raita-jugurttikastike


Marinoidut belugalinssit


Huuhdo 2,5dl belugalinssejä kylmällä vedellä. Lisää linssit kattilaan ja laske päälle 5dl vettä. Keitä linssejä noin 20 min.

Valmista sillä aikaa marinadi: 1 sitruunan mehu, 1,5rkl oliiviöljyä, 1tl pistaasiöljyä, 1-2 valkosipulinkynttä raastettuna, 0,5tl hunajaa, 1rkl lehtipersiljasilppua sekä kunnon rouhaisu mustapippuria. Lisää vielä maun mukaan suolaa ja sekoita hyvin.

Kippaa kuumat, valuutetut linssit marinadin sekaan, jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti.

4 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloista! Pistaasiöljy kuulostaa kiinnostavalta, maistuuko se ihan todella pistaasipähkinöille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä pistaasiöljy maistuu pääasiassa pähkinäiselle, en ehkä tunnistaisi sitä erikseen pistaasille :) Muutakin pähkinäöljyä voi siis käyttää!

      Poista
  2. Pistaasiöljy minunkin silmääni tuossa ohjeessa pisti! Stokkaltako löysit vai onko jonkun ihanan ulkomaanmatkan tuliainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää öljy on Lidlistä :) Otan aina mukaan, jos löytyy jotain erilaista öljyä, kiva maustaa niillä. Tää maistuu pähkinäiselle, mutta en tiedä tunnistaisinko pistaasiksi jos en tietäisi :)

      Poista