Sivut

sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Helppo raparperipiirakka



Nappasin kaupasta nipun raparperiä heti kun sitä sattui tulemaan vastaan. Ensin tein Kokkeillaan-blogin inspiroimana raparperimisua, joka oli ihanan raikas versio perinteisestä tiramisusta. Jäljelle jäi muutama varsi ja päätin tehdä niistä piirakkaa. Olisin voinut tehdä myös kauniin keikauskakun, mutta tajusin, että en ehkä ole koskaan tehnyt raparperipiirakkaa, joten sitä sitten.


Raparperipiirakka


Vatkaa 75g pehmeää voita ja 0,5dl sokeria. Lisää 1 kananmuna ja vatkaa vielä hieman. Lisää 1,5dl vehnäjauhoja, 1tl vaniljasokeria ja 1tl leivinjauhetta. Sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan (pyöreän halkaisija n. 25cm).

Leikkaa yhteensä 3dl raparperiä pieniksi kuutioiksi. Sekoita 1prk kermaviiliä, 1 kananmuna, 0,5dl sokeria ja 1tl vaniljasokeria. Levitä raparperi pohjan päälle ja kaada kermaviiliseos raparperien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25min.

2 kommenttia:

  1. Näyttää kesälle ja varmasti myös maistuu siltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, meni heti parissa päivässä parempiin suihin :)

      Poista