Sivut

torstai 21. huhtikuuta 2016

Sitruunarisotto parsalla


Sitruunarisotto on kivan pirteää, ja vaikka se onkin täyteläistä, on se samaan aikaan raikasta. Siksi sen kanssa sopii todella hyvin voissa paistettu lisuke, kuten parsat. Ja kokeiltu on myös herkkusienillä, toimi erittäin hyvin!

Risoton keittämisessä maltti on valttia ja lientä tulee lisätä koko ajan pieniä määriä. Tästä määrästä tulee reilu pääruoka-annos kahdelle tai sopiva alkupala neljälle.


Sitruunarisotto


Pilko 1 salottisipuli ja raasta 1 valkosipulinkynsi. Kuumenna kattilassa valmiiksi 7-8dl kasvislientä. Kuumenna kasarissa 30g voita ja kuullota sipuleita pieni hetki keskilämmöllä. Lisää 2,5dl risottoriisiä ja kuullota n. 5min, kunnes riisi on hieman läpikuultavaa. 

Lisää pannulle 1dl valkoviiniä. Kun viini on poreillut hetken, lisää 1dl kasvislientä. Sekoittele risottoa välillä ja lisää aina tarvittaessa 0,5-1dl kasvislientä siihen asti, kunnes riisi on al dente. Sekoita joukkoon lopuksi puolikkaan sitruunan kuoriraaste ja kokonaisen sitruunan mehu.

Raasta 50g parmesania ja sekoita joukkoon. Kun juusto on sulanut, ota kasari pois liedeltä ja mausta mustapippurilla. Tarjoile pannulla voissa paistetun parsan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti