Sivut

lauantai 28. marraskuuta 2015

Smoke Shack -hampurilaiset


Shake Shackin hampurilaiset ovat osoittautuneet pikaruokapuolella kaikkien aikojen lemppareiksini In-N-Outin lisäksi), sillä yksinkertaiset, hyvin valmistetut burgerit ovat mielestäni kaikkein parhaita. Tässä lajissa Shack Burger on melko lailla voittamaton, joten hieman tulinen ja kevyesti savuinen Smoke Shack jää minulta usein maistamatta. Mutta sen verran olen miehen purilaisesta puraissut, että pystyin tekemään vastaavanlaisia kotona. Suosittelen testaamaan!

Smoke Shack -hampurilaiset


Sekoita hampurilaiskastike: 5rkl majoneesia, 2rkl ketsuppia, 1tl (keltaista) sinappia, 0,5tl valkosipulijauhetta and 1/4tl savupaprikajauhetta, ripaus cayennepippuria, suolaa ja sokeria. Lisää vielä 0,5tl viinietikkaa ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa.

Pilko paprikarelissiä varten 1 suippopaprika ja 3-4 punaista chiliä (ilman siemeniä). Raasta 1-2 valkosipulinkynttä. Siirrä ainekset kattilaan ja lisää vielä 3rkl viinietikkaa, 3rkl hillosokeria ja 1/2tl suolaa. Anna kiehua hiljalleen, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan (n. 15min). Anna jäähtyä.

Valmista jauhelihataikina: sekoita 400g naudan jauhelihaa, 2 kananmunaa, 1tl suolaa ja reilusti mustapippuria. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia. Tästä määrästä tulee 4-5 pihviä.

Paista pannulla 1-2 savupekonisiivua per hampurilainen. Nosta ruskistuneet pekonit talouspaperin päälle valumaan. 

Muotoile pannulle 2 jauhelihapihviä kerrallaan ja paista ne pekonirasvassa. Kun käännät pihvin, lisää paistuneelle pinnalle siivu cheddar-juustoa. Leikkaa sillä aikaa perunasämpylöitä halki ja lisää pohjapalan päälle kastiketta. Nosta pihvit päälle ja lisää pekonit ja paprikarelissi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti