Sivut

tiistai 25. marraskuuta 2014

Meksikolainen uunikanapata


Joskus pitää päästä helpolla, ja varsinkin arkena. Uunissa tehtävä kanapata ei ole pikaruokaa, mutta kaikki kypsyy kätevästi samassa astiassa. Tästä annoksesta syö kaksi henkeä useampaankin otteeseen, joten riittänee myös isolle perheelle. 

Meksikolainen uunikanapata

Sekoita kastikkeen ainekset: yhden appelsiinin ja yhden limetin mehu, 1 yksikyntinen valkosipuli raastettuna, 150g ranskankermaa, maun mukaan srirachaa, 3rkl tomaattipyreetä, ripaus cayennepippuria, 0,5tl jeeraa ja 0,5tl suolaa.

Kaada uunivuoan pohjalle 2,5dl riisiä. Pilko 2 banaanisalottisipulia ja nosta riisien päälle. Lisää pataan vielä 300g kidneypapuja ja kaada 2,5-3dl kasvis- (tai kana)lientä. Lisää tarvittaessa suolaa, jos kasvisliemi ei ole suolaista.

Pilko 400g kanafileitä pienehköiksi annospaloiksi ja nosta riisin päälle. Levitä päällimmäiseksi kastike. Kypsennä 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 45min, tai kunnes kanat ja riisi on kypsää. Tarjoa limettien, korianterin ja avokadon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti