Browniet on minun mielestä perushyviä, mutta jokseenkin niin tylsän näköisiä, että en juuri koskaan valitse kahvilassa brownieta. Ravintolassa tilanne on eri, sillä brownie-jälkiruokaan tulee ainakin Jenkeissä pallo vaniljajäätelöä ja suklaakastiketta. Nam! Ja miksi kotona ei voisi syödä browniet nimenomaan kaikkien härpäkkeiden kera?
Paitsi että oikeasti browniet ovat niin hyviä, että niitä napsii jääkaapista ihan sellaisenaan! Pelastaako maanantaita mikään muu paremmin kuin se, että jääkaapista löytyy viikonlopun jäljiltä brownien jämät?
Pähkinäinen brownie
Sulata kattilassa 150g tummaa suklaata ja 150g voita. Jäähdytä Vatkaa 3 kananmunaa ja 2dl sokeria vaahdoksi. Sekoita suklaavoiseos vaahtoon. Lisää taikinaan sihtaamalla 0,5dl tummaa kaakaojauhetta, 1,5tl leivinjauhetta ja 2dl vehnäjauhoja. Rouhi kevyesti 1dl pähkinäsekoitusta (minulla saksan-, pekaani- ja cashew-pähkinöitä) ja lisää taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun uunivuokaan (pieneen/keskikokoiseen). Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia riippuen toivotusta kosteusasteesta ja brownien paksuudesta. Minä pidin 25 minuuttia ja olisi voinut olla vähemmänkin. Tosin tämän ohjeen mukaan ei ole tarkoitus tullakaan todella kosteita mutakakkumaisia brownieita.
No nämä browniesi näyttävät kyllä kaikelta muulta paitsi tylsiltä, tosi mehevän ja houkuttelevan näköisiä kaikkine lisukkeineen.
VastaaPoistaKiitos Rommirusina! Eikä ne kyllä tylsiltä maistukaan, ja siis varsinkaan noiden lisukkeiden kera :) Tunnustan kyllä syöväni sitä ihan sellaisenaan suoraan jääkaapista :D
PoistaKaikki lisukkeet ne olla pitää ;) ( ainakin joskus)
VastaaPoista:) Kyllä kaikki lisukkeet on varsinkin näin synkkinä marraskuun päivinä ihan paikallaan!
Poista*slurps* minkä näköiset annokset olet loihtinut!! ☺ Kelpais mullekin!!
VastaaPoistaKiitos Nanne! Jääkaapissa kannattaa aina olla suklaakastiketta kaiken varalle ;)
Poista