Kun palasimme Italian reissultamme, teki minun ensimmäisenä mieli kalaa ja kasviksia. Reilun viikon mittainen pastan, pizzaan ja aamiaiskroissanttien puputtaminen alkoi tulla jo korvista ulos. Italiasta löytyisi toki muutakin ruokaa, mutta tietenkin halusimme keskittyä niihin juttuihin, mitkä Italiassa on erityisen hyvää ja meidän minibudjetille sopivaa.
Kotona minua odotti pienen terassiviljelmäni ihanat yrtit ja uudet perunatkin olivat jo muuttuneet tällä välin edullisiksi. Siinä olikin sitten jo useampi lisuke kasassa ja annoksesta tuli ihanan värikäs!
Yrittikuorrutteinen uunilohi
Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi kaksi kourallista yrttejä (minulla oli ainakin basilikaa, sitruunamelissaa, persiljaa, ruohosipulia ja hiukan salviaa), kaksi valkosipulinkynttä, yhden limetin mehu, 1/2-3/4dl oliiviöljyä ja ripaus suolaa.
Asettele lohi (noin 800g) uunivuokaan ja kaada yrttikuorrute päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 35-40min.
Noi kevätporkkanat ( vai mikskä niitä sanotaan...?) On todella hyviä noin ja uunissa tehtyinä! Muuten en pahemmin kypsennetystä porkkanasta pidä :))
VastaaPoistahttp://ellysinbakemyday.blogspot.fi/
Kevätporkkanoitahan ne taitaa olla, sieviä pieniä ja hyvänmakuisia :) Voisin ostaa pelkästään niitä, jos niitä olisi aina kaupan hyllyllä!
Poista