Sivut

perjantai 6. kesäkuuta 2014

Hampurilaiset grillissä ja älyhelppo hampurilaiskastike




Kesä, grilli ja hampurilaiset kuuluu ehdottomasti yhteen. Jauhelihapihvien paistaminen grillissä on helpompaa kuin pannulla, käryt haihtuu kesäiltaan ja lopputulos on aina mehukas. Ja parasta hampurilaisissa on yksinkertaisuus: pihvin päälle juustoa, väliin yksinkertaista ja puolivalmista hampurilaiskastiketta, salaattia ja tomaattia.



Hampurilaiskastike

1,5 rkl kurkkusalaattia
1,5 rkl ketsuppia
0,5 rkl sinappia
5 rkl majoneesia

Sekoita kaikki ainekset yhteen pienessä kulhossa. Tämä määrä riittää 4-6 hampurilaiseen. 

Hampurilaispihvit

1/2 (puna)sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 kananmunaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl sinappijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl jeeraa
2 rkl öljyä
500 g jauhelihaa
(juustoa)


Pieni sipuli ihan pieneksi piiperrykseksi ja raasta valkosipulinkynsi. Sekoita sipulin joukkoon kananmunat, suola, mustapippuria, sinappijauhe, paprikajauhe ja jeera, sekä öljy. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin.

Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ja ota huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. Tästä määrästä saa neljä tuhtia pihviä tai useamman pienemmän. Lisää juustosiivu pihvin päälle, kun käännät pihvin.


7 kommenttia:

  1. Kesä ja grilliburgerit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Grilliburgerista tietää viimeistään, että on kesä ;)

      Poista
  2. Tuota hampparikastiketta pitää kyllä testata, kuulosti helpolta ja herkulliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Näistä on helppo tehdä oman maun mukainen sekoitussuhde ja kastikkeeseen voi lisätä halutessaan vaikkapa pieneksi pilkottua sipulia :)

      Poista
  3. Moi, entäs noi hyvän näköiset sämpylät? Mitä ilmeisemmin itse tehtyjä? Onko niille ohje jossain? :-)
    T. Eija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Sämpylät oli tosiaan hyvät, ihanan perunaisen tahmeat. Mutta ei, valitettavasti en tiedä miten niitä tehdään ja ne ovat valmiina ostettuja (Jenkeistä asti ihan!). Tein kyllä pehmoisia perunasämpylöitä joskus, mutta ne eivät ole tahmeita. Ohje löytyy täältä: http://makujakotoa.blogspot.fi/2012/06/pehmoiset-perunasampylat.html, mutta se on vähän summittainen :)

      Poista