Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun teen itse kebabia. Kebabin tekeminen ei ole mitenkään monimutkaista, mutta se vaatii useamman tunnin kypsymisen ja sen jälkeen mielellään yön yli tekeytymisen jääkaapissa. Ja mielettömän hyvää se ainakin on!
Kebab on täysin aliarvostettu herkku ja ihanaa raikkaan salaatin kera tai kääräistynä jättimäisen, durum-jauhoista leivotun lättysen sisään. Berliinissä kebabin kanssa tarjoiltiin usein punakaalista ja porkkanasta tehtyä salaattia, sekä tomaattia ja sipulia. Lisäsin tähän vielä shawarma-henkisesti mintun lehtiä.
Kebab
Sekoita hyvin kulhossa 900g karitsan ja naudan jauhelihaa, 1tl jeeraa, 2tl paprikajauhetta, mustapippuria, 1tl maustepippuria, jauhettuna, 6-7 valkosipulinkynttä raastettuna, 3rkl pähkinäöljyä, 1rkl sokeria, 2-3tl suolaa.
Nosta jauhelihataikina ison alumiinifoliopalan päälle ja muotoile pötkyläksi. Kieritä folio kiinni ja nosta pötkylä uunivuokaan. Paista 100-asteisessa uunissa noin 3,5h. Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Leikkaa pötkylästä veitsella ohuita siivuja. Paista siivuja paistinpannulla pienessä tilkassa öljyä. Lisää liha lämpimän kebabkastikkeen sekaan ja käytä heti.
Tää sun ohje tuli kuin tilauksesta. Mietin nimittäin just että tekisikö viikonloppuna nyhtöpossuhamppareita vai itsetehtyä kebabia! :)
VastaaPoistaNyhtöpossuhampparitkaan ei kuulosta yhtään huonoille (pitäisi tehdä niitä itsekin taas pitkästä aikaa), mutta kebab on jotenkin keväistä ruokaa yhdistettynä raikkaaseen salaattiin :)
PoistaKuinka kovasti taikinaa sekoitat? Jossain ohjeessa jauhelihataikinaa piti vaivata taikinakoukuilla ja sähkövatkaimella useita minuutteja. Näin lihasta tuli hyvää ja tiivistä ja sitä oli helppo leikata. Ilman kunnon sekoittamista/vaivaamista lihasta tulee murekemaista eikä sitä ole helppo leikata siivuiksi.
VastaaPoistaHyvä kysymys! En ole itse sekoittanut taikinaa millään erityisellä välineellä. "Sekoita kulhossa hyvin" tarkoittaa omalla kohdallani sellaista puolen minuutin sekoittelua käsin tai kapustalla. Liekö sitten taika tuossa useamman tunnin alhaisessa lämmössä paistamisessa folion sisällä + jääkaapissa pitämisellä, että kebabista on aina tullut tiivistä, ei murekemaista? Sitä on kyllä ollut helppo leikata siivuiksi :)
PoistaNam, näyttääpä hyvältä, kyllä tuo lihattomat pikaruokakebabit voittaa mennen tullen. Pitäisiköhän itsekin väsätä kebabbia pitkästä aikaa...
VastaaPoistaKebabia pitäisi tehdä itse useamminkin! Ja olisi hauska tehdä joskus oikein iso kebab, jos vaikka on paljon syöjiä kasassa :)
Poista