Sivut

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Pico de Gallo



Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Minulle korianterinen tomaattisalsa on ollut pebreä siitä lähtien kun asustin muutaman kuukauden Espanjassa chileläisten kämppisten kera. Sitä ennen olisin nimittänyt sitä tomaattisalsaksi. Meksikolaisittain kyseinen tomaattilisuke on pico de gallo. Valmistustapa ja -ainekset lienevät kaikissa tapauksissa suurin piirtein samat. Ja jos sitä on jossain tarjolla, sitä on saatava, aina. Tomaatti, korianteri ja lime on ihan parasta!

Pico de Gallo


Poista puolikkaasta (punaisesta) chilistä siemenet ja pilko pieniksi paloiksi. Pilko yksi banaanisalottisipuli. Lisää chilit ja sipulit kulhoon ja purista päälle yhden limetin mehu. Pilko puoli nippua korianteria ja lisää kulhoon.

Puolita rasiallinen (250g) luumukirsikkatomaatteja ja poista siemenet. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi ja lisää kulhoon. Ripottele päälle 1tl sokeria. Rouhaise suolaa ja sekoita salaatti. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. 

2 kommenttia: