Sivut

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Arkista ras el hanout kanaa ja couscousia



Tällä kertaa arkiruoka goes Morocco. Ostin pussillisen ras al hanout -maustetta ja pitihän sitä heti päästä kokeilemaan.

Olen viettänyt Marokossa vain muutaman päivän, mutta ihastuin ruokakulttuuriin välittömästi. Erityisesti muistan ihmetelleeni miten yleensä joka paikassa niin mauton couscous oli todella herkullista.  Lisäksi tykkään suolaisen ja makean yhdistämisestä. Siksi lisäsin tähänkin ruokaan muutaman tuoreen luumun tuomaan lisämakeutta mausteseoksen makeiden ainesosien lisäksi.



Marinadi: Sekoita 3rkl öljyä ja n. 1rkl ras al hanout -maustetta kulhossa. Lisää 8 kanan koipipalaa ja pyörittele marinadissa. Rouhaise kanojen päälle vielä suolaa. Anna maustua jääkaapissa useita tunteja. 

Couscous: Paloittele yksi keltainen ja yksi punainen suippopaprika. Kuori kourallinen paistisipuleita. Paloittele kaksi luumua lohkoiksi.

Kaada uunivuokaan 2dl couscousia. Lisää 2dl vettä ja 2rkl kanafondia. Sekoita. Lisää couscousin päälle paprikat, sipulit ja luumut. Lado päällimmäiseksi kanankoivet. Voit vielä kaataa kulhon pohjalla olevan marinadin kanojen päälle, jolloin ruokaan tulee enemmän mausteita.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 45min tai kunnes kanat ovat rapean ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti