Miten nämä kaikki makeat jutut on voinutkin jäädä roikkumaan luonnoksiin koko syksyksi? Yritän tässä vaan vakuutella, että ei meillä syödä joka päivä kakkuja, kuppikakkuja tai muita leivonnaisia ;)
Näin tämän vadelmablondiesin ohjeen Inkiväärihillo-blogissa ja piti heti tarkistaa, että mikäs ihme blondie. Se on siis brownien vastakohta eli valkosuklaasta tehty leivos. Ainakin tässä ohjeessa oli mukana myös vadelmaa ja pienen googlettelun jälkeen huomasin, että se oli aika yleistä. Vadelma sopii näihin kyllä loistavasti!
Muutenkin tämä oli oikein piristävä leivonnainen ja näitähän vois tarjoilla vaikka jäätelön kera.
Sulata 150g voita ja 150g valkosuklaata. Vahdota kolme munaa ja 1,5-2dl sokeria (ihan alkuperäisessä ohjeessa on ollut 2,5dl). Sekoita voi ja suklaa keskenään ja kun ne on jäähtyneet, sekoita muna-sokeriseokseen. Lisää vielä 2dl vehnäjauhoja ja 2tl vaniljasokeria ja sekoita. Kaada taikinan sekaan 100g jäisiä vadelmia ja sekoita varovaisesti.
Vuoraa 25x30 kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 35min.
blondiesit ovat kyllä loistavia! :)
VastaaPoistaBlondiesit oli mulle ihan uusi juttu, mutta olivat kyllä erittäin hyviä! Ehkä jopa parempia kuin brownies??
PoistaTosi nätti ja varmasti myös hyvä! Rakastan valkosuklaata :)
VastaaPoistaValkosuklaa ja vadelmat sopii tosi hyvin yhteen, nää oli ihania! :)
Poista