French toast eli kotoisammin köyhät ritarit on ainakin minulle tuttu lapsuudesta sekä ulkomaiden aamupalapöydistä. Tätä klassikkoa tulee tehtyä todella harvoin, jos koskaan, mutta en kyllä ymmärrä, että miksi. Se on siinä mielessä kätevä, että suolaisten ja makeiden versioiden tekeminen onnistuu samalla kertaa, ilman ylimääräistä säätämistä. Suolaisten leipien paistamisen jälkeen maito-munaseokseen voi lisätä halutessaan ripauksen vaniljasokeria tai vaikkapa kanelia.
French Toast
Riko kaksi kananmunaa laakeaan syvään lautaseen. Lisää 1dl maitoa ja vatkaa kevyesti. Mausta pienellä ripauksella suolaa. Makeisiin versioihin voi myös lisätä vaniljasokeria ja/tai kanelia.
Kuumenna pannu keskilämpöiseksi. Käytä jokaisen leivän paistamiseen nokare voita. Dippaa leivät maito-munaseoksessa molemmin puolin ja paista pannulla muutaman minuutin per puoli. Tarjoile heti lämpimänä. Muna-maitoseos riittää 6-8 leipään.