sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Dippejä uuteen vuoteenSipsit ja dippi kuuluvat ehdottomasti uuteen vuoteen. Muistan lapsena maistaneeni dippikastiketta ensimmäisen kerran juuri uutena vuotena. Se oli mielestäni erikoista eikä välttämättä edes hyvää, mutta näin aikuisena sipsien syöminen ilman dippiä olisi melkein tuhlausta.

Oma suosikkidippini on Srirachalla maustettu, hieman makean tulinen kermaviilidippi. Avokadodippi sopii hyvin sekä sipseille että vihanneksille. Tahinidippi on sen verran täyteläistä, että sille sopii parhaiten kevyemmät dippailtavat.

Sriracha-dippi

Sekoita 200g kermaviiliä, 4rkl ketsuppia, ripaus suolaa, 2tl sokeria ja maun mukaan Sriracha-kastiketta. Anna tekeytyä jääkaapissa.

Avokadodippi

Laita 1 iso avokado (tai kaksi pientä), 200g turkkilaista jugurttia, ripaus sokeria ja 3/4tl suolaa korkeaan astiaan. Surauta tasaiseksi tahnaksi sauvosekoittimen avulla. Lisää halutessasi ripaus chiliä.

Tahinidippi

Sekoita 200g turkkilaista jugurttia, 3-4tl tahinia, 3-4tl taatelisiirappia (tai hunajaa), 2rkl sitruunamehua ja maun mukaan suolaa. Tarkista maku ja lisää aineksia tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti