tiistai 7. heinäkuuta 2015

Oreo Brownies



Hei pitkästä aikaa! Kolme viikkoa on hurahtanut ja olemme jo (melkein) kotona. Amerikan road trip meni hienosti ja näimme ja koimme valtavasti. Toivottavasti olette seuranneet matkaamme Instagramissa tai vähintäänkin kuolanneet satunnaisia ruokakuvia Facebookin puolella.

Kohta pääsee taas omaan keittiöön ja kokkailemaan, ihan luksusta! Ravintola- ja pikaruokia ei jaksaisi pari viikkoa pidempään, puhumattakaan motelliaamupaloista, huh. Haaveilen jo ennakkoon kesän yksinkertaisista ja raikkaista mauista, joista pääsee nyt nauttimaan, kun palaa kotiin. 

Ennen reissua mentiin silloinkin aika amerikkalaisella linjalla, kun minun piti tehdä jotain hyvää mökkijuhannusta varten. Koska lähikaupassamme oli hyllyllinen Oreoita, päätin tehdä niistä brownieta, sillä se on helppo kuljettaa autossa pidempikin matka. Sitten vaan lopuksi leikkaa ja koristelee vaikkapa mansikoilla. Saattaa aiheuttaa ihastuneita huokauksia!

Oreo Brownies


Vatkaa 100g pehmeää voita ja 1dl tummaa kaakaojauhetta tasaiseksi seokseksi. Lisää 2dl sokeria ja 1tl vaniljasokeria ja sekoita hyvin. Vatkaa joukkoon 2 kananmunaa yksitellen. Sekoita taikinaan 1,5dl vehnäjauhoja ja 10 murusteltua Oreo-keksiä.

Kaada taikina pieneen uunivuokaan (itselläni 20x26), joka on vuorattu leivinpaperilla (tai voitele vuoka). 

Päällistä varten notkeuta vatkaimilla 200g maustamatonta tuorejuustoa. Lisää 0,5dl sokeria ja 0,5tl vaniljasokeria ja vatkaa noin minuutti. Lisää 2tl jauhoja ja sekoita. Lisää 1 kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute pohjataikinan päälle ja murustele pinnalle noin viisi Oreo-keksiä.

Paista brownieta 180-asteisessa uunissa noin puoli tuntia ja nosta jäähtymään. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.




Ohje mukailtu täältä

4 kommenttia:

  1. Tervetuloa kotiin! :) Upeita kuvia olet kyllä Instaan laittanut.
    Oreo-mokkapaloja on pitänyt kokeilla jo vuosia, ehkä mä vihdoin jossain vaiheessa saan nekin kokeiltua. Ovat varmasti hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Kyllä on ihana olla kotona (kylmyydestä huolimatta), vaikka olikin ihan huippu reissu :) Oreot sopii kyllä moneen ja koukutimme itsemme niihin ehkä vähän tuolla reissussa, kun napostelimme niitä autossa välipalaksi :)

      Poista