torstai 9. heinäkuuta 2015

Amerikkalainen diner-aamupala

Jenkkireissumme aikana syötiin pääasiassa kahdenlaisia aamupaloja: motelliaamiaisia ja muutamia diner-versioita. Motelliaamupalojen taso on melko karu, eikä mistään tuoreesta (tai muusta kuin hiilareista) kannata edes haaveilla. Tosin kerran meidät yllätettiin puurolla, omenoilla ja appelsiineilla, joten kyllä muffinsien ja paahtoleipien sekaan mahtuu joskus jotain muutakin.

Amerikkalaisessa dinerissa syöty aamupala jos mikä on klassista road trip -kamaa. Me söimme yhteensä kolmena eri aamuna dinerissa, joista kaksi oli ketupaikoissa (IHOP ja Denny's) ja kolmas Tucsonissa persoonallisessa Pappy's Dinerissa. Kahdessa ensimmäisessä otimme jo pelkästään vertailun vuoksi saman perusannoksen (kaksi munaa tilauksen mukaan valmistettuna, kaksi pekonisiivua, röstiperuna ja kaksi pannaria) ja kolmannessa minä päädyin kokeilemaan huevos rancheroksen. Lisäksi saimme superyllätyksen tässä viimeisessä paikassa.IHOP (International House of Pancakes) oli ensimmäinen valintamme aamupaladineriksi, sillä meillä oli paikasta hyviä muistoja parin vuoden takaa. Ja annos oli sinällään ihan perushyvää pekonia, munakokkelia ja rapea mutta mehevä röstiperuna. Omaan annokseeni valitsin pannarivaihtoehdoista kesäuutuuden, jossa oli mm. persikkaa, karhunvatukkaa, mysliä ja jäätelöä. Annos olisi ollut mitä parhain, jos hedelmät ja marjat olisivat olleet täysin tuoreita ja ilman suurta siirappimäärää. Mutta tällaisenaankin hyvä, joskin sokerinen.Toinen aamupalamme oli Denny'sillä, sillä kyseinen ketju tarjoaa samanlaista aamupala-annosta, mutta ainakin tällä hetkellä pannukakkuosio oli mahdollista saada myös tuoreilla marjoilla. Denny'sin versio pääsi kyllä pettämään ainakin minut, sillä löysäksi keitetyt kananmunani olivat jääkaappikylmiä, röstiperuna oli ehkä hieman liian raaka ja lopulta se pannarikin aivan ui jossain makeassa litkussa. Kyllähän siinä oli muutama (melko mauton) mansikanpala päällä, mutta kokonaisuus oli huonompi kuin IHOPilla, joka vei siis pisteet näiden kahden välillä.

Kolmas aamupalamme oli Pappy's Diner Tucsonissa, joka arvostelujen perusteella jakaa mielipiteitä. Diner sijaitsee ostarilla eikä ole miljööltään perinteinen klassinen diner. Mutta monet paikalliset näyttivät hakeutuvan dineriin aamupalalle ihan arkipäivänäkin ja suurin osa heistä oli kanta-asiakkaita.Tilasimme yhden pannukakun mansikoilla ja kylkeen otimme munakokkelia ja pekonia, sekä huevos rancheroksen. Yritimme tilata kahta pannukakkua, sillä minä halusin oman annokseni lisäksi syödä osan pannarista. Tarjoilija kieltäytyi ottamasta sellaista tilausta vastaan ja lupasi, että ymmärretään kyllä jälkeenpäin. Ja tässä kohtaa se yllätys sitten tulikin, kun pannukakku saapui pöytäämme, sillä se oli perhepizzan kokoinen! Huh! Kaikki ravintolan asiakkaat nauroivat tyrmistyksellemme.Ruoka oli Pappy's Dinerissa ihan hyvää, mutta pannukakkua lukuunottamatta ei mitään yllättävää. Tunnelma on kuitenkin puoli ruokaa, joten tämä aamiaiskokemus jää varmasti mieleen loppuelämäksi. Ja pisteet myös siitä, että pannari oli tehty ihan omasta taikinasta, eikä mistään valmisteesta.

Heti kotiin saavuttuamme alkoi tehdä mieli reissussa syötyjä diner-aamupaloja. Mutta tällä kertaa saisi juuri sellaista kun haluaisi: pehmeää munakokkelia, rapeaa pekonia ja pannareita tuoreilla mansikoilla ja vaahterasiirapilla. Appelsiinimehua ja kahvia tietenkin. Ihan täydellinen yhdistelmä ja niin klassinen.Munakokkeli


Riko neljä kananmunaa kulhoon ja riko niiden rakenne. Lisää 1,5dl täysmaitoa sekä ripaus suolaa ja valkopippuria. Sulata 1,5rkl voita miedonlämpöisellä pannulla ja kaada munaseos pannulle. Sekoita munaseosta hitaasti pannulla niin pitkään, kunnes se hyytyy (kestää jonkin aikaa, mutta miedolla lämmöllä kypsyttäminen kannattaa). Annos on kahdelle. 


2 kommenttia:

  1. Tuleepa niin mieleen viime kesän Nykin reissu näistä kuvista :) Itse tehden saa kyllä juuri sellaiset aamiaismunat kuin mielii saada. Ihan mahtavan näköiset nuo tekemäsi pannarit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykissä (tai Brooklynissä) onkin yksi kiva (tai varmasti satoja kivoja!) perusdiner, jossa käydään välillä pannareilla (ja ne on tuoreilla hedelmillä!). Nämä mun pannarit oli tällä kertaa ihan siitä valmisjauhoseoksesta, johon lisätään maito, muna ja öljy. Sillä tulee kuohkeampia, kuin jos itse sekoittaisin jauhon ;)

      Poista