lauantai 11. heinäkuuta 2015

Amerikan parhaat hampurilaiset

Mennään suoraan asiaan, hampurilaisiin! Voinette arvata, että Jenkkien road tripillä syötiin hampurilainen jos toinenkin. Ja miksipä ei, sillä hampurilaiset ovat tuolla päin maailmaa yleensä aina hyviä ja ne ovat edullisia. Sopii sekä budjettimatkailijalle että herkkusuulle! Lisäksi olen tehnyt sen huomion, että hampurilainen on aina varmin valinta ravintolassa, eli jos olet kahden vaiheilla, tilaa aina hampurilainen.

Tämä Amerikan parhaat hampurilaiset listaus perustuu tällä kertaa vain tämän kesä reissuumme. Toisaalta myös aikaisemmat matkamme puhuvat näiden tuloksien puolesta. Ja toisaalta joutuisin tekemään uusintakierroksen, jotta olisin joistakin yksilöistä varma. Ja vielä se tärkeä seikka, että nyt ei puhuta esim. New Yorkin parhaista hampurilaisista, sillä esim. Smorgasburg tarjoaa itsessään jo varmasti useita kärkeen kiilaavia yksilöitä. Toisin sanoen, tässä kilpaillaan nyt ns. perusjenkkilän ketjupaikkojen välillä. Hinnaltaan nämä hampurilaiset ovat n. 4-7 euron väliltä, eli todellisessa halpaluokassa mennään.1. Double Double, Animal Style, In-N-Out
In-N-Outin pikaruokaloissa käy kellonaikaan katsomatta aina kuhina. Eikä kyllä ihme, sillä en tiedä onko olemassa hinta-laatusuhteeltaan parempia hampurilaisia. Monen mielestä ei ole.

Oli todella hankala jakaa ykköspaikkaa In-N-Outin ja ikisuosikimme Shake Shackin välillä, mutta tällä reissulla double double voitti shack burgerin karvan verran, mutta se saattoi myös johtua siitä, että tämä oli käytännössä east coast vs. west coast ja koska olimme lännessä, emme päässeet syömään itärannikon burgereita kuin kerran.

Double double on perushampurilaisenakin todella hyvä, mutta lisätäänpä siihen vielä not-so-secret -menusta animal style, niin lähestytään jo täyttä kymppiä! Ja jos haluaa hieman kevyemmän version, on protein style eli suuriin salaatinlehtiin kääritty burgeri todella hyvä valinta.2. Shack Burger, Shake Shack
New York jäi tällä reissulla välistä, mutta onneksi Madison Square Parkin ylpeys shack burger oli ehtinyt juuri ja juuri rantautumaan Las Vegasiin. Korostan aina, että mikään paikka ei ole tunnelmaltaan niin kiva kuin pimenevä ilta Madison Square Parkin grillillä, mutta kyllä shack burger maistuu laajenevan ketjun muissakin paikoissa.

Shack burgerin valtteja on se, että se on äärimmäisen yksinkertainen perushampurilainen, mutta jokseenkin aivan loistava omassa kategoriassaan. Ja pehmeän tahmea perunasämpylä kruunaa kokonaisuuden. Tai ei, oma suosikkimme on myös juustoranskalaiset, ne jos mitkä kruunaa koko aterian, jos kaloriöverit ei kauhistuta (vinkki: jaa ranskalaisannos jonkun toisen kanssa, ja erityisesti vielä silloin, kun otat hampurilaisen tuplana).

Shake Shackilta saa myös jäätelöannoksia ja vaikkapa (nimikko) viiniä ja (nimikko) olutta, joten lista on kokonaisuudessaan hieman laajempi, kuin perus pikaruokaravintolassa.3. Smokehouse Brisket Sandwich, Arby's
Tämä on nyt ihan uusi tulokas listallamme, sillä pääsimme ensimmäisen kerran maistamaan tätä oikein ajatuksen kanssa. Arby'sin muusta tasosta ei ole juuri hajuakaan, mutta paikan bbq-kastikkeinen brisket-burgeri on kaikessa yksinekertaisuudessaan kyllä niin hyvä, että sitä haluaa syödä uudelleenkin.

Hampurilainen on ulkonäöltään sen verran mitäänsanomaton tai jopa ruma, että minulla ei ole siitä edes kunnon kuvaa. Sen sijaan parempi kuva on kiharista ranskalaisista, jotka kuuluvat ateriaan. Ja ranuja ei kannata jäättää (täälläkään) väliin, varsinkin jos tykkää nostalgiasta ja dipeistä. Itselleni kiekuraiset ranskanperunat tuovat mieleen Iowan vaihtokesän, mutta näyttivät ne maistuvan myös toiselle osapuolelle. Erityisesti, kun tarjolla on (ilmaiseksi) useampaa eri dippiä, joista suosikeiksimme nousi piparjuuri sekä 3 pepper sauce.Entäs sitten listalta tippujat? Aikaisemmin olimme kovin tykästyneitä Denny'sin Bourbon Bacon Burgeriin, mutta uusintakierros osoittautui pettymykseksi (myös Denny'sin osalta ylipäätään). Söimme myös kerran Wendy'sillä, mutta vaikka perushampurilainen on siellä ihan ok, niin se ei kuitenkaan yllä läheskään näiden kolmen tasolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti