tiistai 10. maaliskuuta 2015

Instagram-ruokaa ja -ravintoloita

Hyvää alkanutta viikkoa ja viimeistenkin hiihtolomalaisten paluuta arkeen. Itsehän lomailen vasta hieman myöhemmin, enkä suinkaan hiihdon merkeissä, vaan varmasti ainakin hyvän ruuan. Matka Hongkongiin ja Filippiineille odottaa enää muutaman vaivaisen viikon päässä ja mieli suorastaan pursuaa aasialaisia herkkuruokia, joita ehkä pääsee taas lomallansa maistelemaan.

Mutta lomat ja matkat eivät ole tämän postauksen aiheena vaan Instagram (tai no siinä mielessä on, että lomamatkojen aikaan blogini usein hiljenee, mutta Instagram-tilini sen sijaan vilisee materiaalia). Aikaisemmin minulla oli tapana kirjoitella välillä uusista ravintolatuttavuuksista ja muista ruokakokemuksista, mutta viime aikoina olen keskittynyt lähes täysin uusiin resepteihin, kampanja- ja matkapostauksia lukuunottamatta.Käyn kuitenkin silloin tällöin syömässä ulkona ihan kotimaassakin, keskittyen kylläkin lounaisiin ja kahviloihin. Näistä hetkistä tulee usein näpsäistyä nopea kännykkäkuva ja jaettua se Instagramiin. Olen itse tykästynyt tuohon sovellukseen kovasti ja käyttänyt sitä jo melkein kolme vuotta. Mukaan mahtuu toki paljon muutakin kuin kuvia erikoiskahveista ja kuppikakuista tai lounassalaateista. Usein kuviin pääsee myös arkiset asiat kotiin ja ruokaan liittyen, sekä sekarotuinen karvapallomme Aada. Unohtamatta kotikaupunkiani Oulua, reissuja lähemmäksi ja kauemmaksi sekä erilaisia tapahtumia.Tässä postauksessa on koottuna ruoka-aiheisia kuviani kotoa ja kotimaasta. Muutamia mainitakseni kuvissa esiintyvät mm. nepalilainen ravintola Sauraha, jonka fish masala on yksi lempilounaistani (tosin sitä tulee aina syötyä liikaa), autenttista meksikolaista tarjoava Coyoacan, kellaripubin avannut Cafe Rooster, päivittäin buffet-aamupalan mahdollistava Puistokahvila Makia, simpukkakattilallisella ja blineillä meitä helmikuussa hemmotellut Toripolliisi, vakioskumppapaikkani Bar Bee, sekä herkullista parempaa ruokaa rennolla tunnelmalla taikova Ravintola Hella. Nämä oululaisia siis. Pari viikkoa sitten pääsin syömään muutaman aterian Helsingissä ja listalle osuivat sushibuffet Fukussa, falafelannos Just Vegessä, hampurilainen Midhillissä, herkulliset tacot Cholossa sekä ihana redvelvet-kuppikakku Brooklyn Cafessa. Niin ja pikainen piipahdus Fastofood-messuille pienten maistiaisten kera.

Näiden lisäksi olen viime aikoina syönyt synttärikakkua, puristellut hedelmämehuja, kokkaillut nopeita lounaita, fiilistellyt aamupaloja ja maustekaappiani sekä ihastuttanut kuohujuomalaseillani.Blogin oikeasta sivupalkista löytyy Instagram-feedini, mutta jos olet itse Instagramissa, niin minua voi seurata @auringonalla-profiilistani. Joko sinä olet Instagramissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti