Tortillapata on kätevä tähderuoka ja siihen saa tuhottua niin tortillalettuja kuin juustoja ja kasviksia. Vielä kätevämpää on, jos kyseessä on lihaton versio ja pataan voi heittää jauhelihan sijaan jonkun kourallisen soijarouhetta, joka säilyy kaapissa ainakin pidempään kuin tuore liha. Tämä oli minun ensimmäinen kokeilu soijarouheesta ja hyvää oli! Ei jää pussin pohjat kaappiin pyörimään.
Tortillapata
Hienonna yksi sipuli ja yksi yksikyntinen valkosipuli. Paloittele puolikas paprika ja yksi tomaatti (ilman sisusta) ja raasta 10cm kesäkurpitsaa karkeaksi raasteeksi (purista nestettä pois). Kuumenna pannulla öljyä ja kuullota sipuleita. Lisää paprika ja kesäkurpitsa ja kääntele hetki.
Lisää pannulle 2 tölkkiä tomaattimurskaa sekä tomaattikuutiot. Mausta: 1-2tl savupaprikaa, 0,5tl korianterijauhetta, 0,5tl jeeraa, cayennepippuria, ripaus sokeria, 3rkl soijakastiketta, suolaa, mustapippuria. Anna kastikkeen porista hiljalleen 15min.
Lisää kastikkeeseen 100g soijarouhetta ja anna kastikkeen olla levyllä vielä 5min. Lisää 100g ranskankermaa ja sekoita. Ota pannu pois hellalta ja kokoa pata: alimmaksi hieman kastiketta, sitten yksi tortillalettu (maissi) ja päälle taas kastiketta. Jatka neljän letun verran ja lisää päällimmäiseksi kastiketta.
Ripottele päälle kourallinen juustoraastetta ja paista 225-asteisessa uunissa 20-30min, kunnes pinta on mukavan ruskistunut. Koristele ranskankermalla, korianterilla ja mustapippurilla.