sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Italian Seasoned Fries with Lemon Cream Cheese Dip

Samppanja saatu kilpailun järjestäjältä.


Pernod Ricardin Oiva pari Gourmet Fast Food -kilpailun viimeinen erä ja tällä kertaa tehtävänä oli keksiä pikkuisen parempi pikaruokapari G.H. Mumm Gordon Rouge Brut -samppanjalle. Kävin viime keväänä Brysselissä ja ihastuin kaupungin herkuttelumahdollisuuksiin. Yksi perinteisistä kokeiluista oli tietenkin ranskalaiset perunat, joita myytiin paperitötsässä ja syötiin majoneesipohjaisen dipin kera. Ruokajuomana ei toiminut katuterassilla kokis vaan lasillinen kirsikkaolutta. 

Ranut eivät siis ole Belgiassa mitään lastenruokaa. Eivätkä muuten ole nämä Italia-henkisellä kuorrutteella olevat, puikulaperunoista tehdyt rapeat perjantaisnacksit. Dippinä toimiva raikkaan sitruunanen tuorejuustodippi maistuu todella hyvin ranskalaisten kanssa ja lasillinen samppanjaa kruunaa aterian.

Italian Seasoned Fries

Tästä annoksesta riittää kaksi isoa annosta kahdelle tai pienempiä useammalle. Pese hyvin 800g puikulaperunoita (mielellään isohkoja). Leikkaa jokaisen perunan sivu pois, jotta niistä tulee neliön muotoisia. Voit tasoittaa myös päät tai jättää pyöreäksi ja kuoren peittämäksi. Leikkaa laatikoista levyjä ja tikkuja. Liota perunoita hetki kylmässä vedessä ja kuivaa perunat mahdollisimman hyvin.

Sekoita lautasella 1dl polentaa, 1tl suolaa, 0,5tl valkosipulijauhetta ja 1tl kuivattua rosmariinia. Lämmitä paksupohjaisessa kattilassa 1l paistoöljyä 180-asteiseksi. Paista ranskalaiset muutamassa erässä. Kierittele erä kerrallaan polentaseoksessa ja nosta paistokorin tai reikäkauhan avulla öljyyn kypsymään. Sopiva kypsymisaika on 5-7 minuuttia riippuen ranskalaisten paksuudesta. Perunat ovat valmiita, kun ne ovat nousseet pintaan ja sen jälkeen saaneet hieman ruskeaa pintaa. 

Lemon Cream Cheese Dip

Notkista kulhossa 50g maustamatonta tuorejuustoa. Sekoita joukkoon 50g ranskankermaa. Raasta sekaan hieman sitruunankuorta ja purista 1tl sitruunamehua (tai enemmän, jos haluat sitruunaisempaa). Mausta 1tl hunajalla ja ripauksella suolaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti